Olandijos prostitutės pradeda vadovauti viešnamiui

  • Teksto dydis:

Seksualines paslaugas teikiančios Amsterdamo gyventojos ima vykdyti, kaip teigiama, Europoje analogų neturintį projektą: sulaukusios finansavimo iš vieno socialinių investicijų fondo, jos pradeda pačios vadovauti viešnamiui, kuriame nebus jokio išnaudojimo.

„Mes stebime proveržį suteikiant sekso darbuotojams daugiau galių. Tai svajonės išsipildymas“, – sakė fondo atstovas Richardas Bouwmanas (Ričardas Baumanas).

Projektas bus pradėtas vykdyti 2017 metų gegužę ir tai bus „pirmasis seksualinių paslaugų verslas, kuriuo užsiims tik sekso darbuotojos“.

Prostitucija Nyderlanduose legalizuota nuo 2000 metų: prostitutės registruojamos ir moka pajamų mokestį. Ir net jų suteneriai turi turėti leidimą.

Projektas „My Red Light“, apimsiantis keturis pastatus su keturiolika garsiųjų vitrinų Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartale, leis sekso darbuotojoms gautas pajamas panaudoti savo socialiniam statusui gerinti.

„Pelnas iš visų keturiolikos vitrinų nuomos bus investuotas į iniciatyvas, kuriomis siekiama gerinti sekso darbuotojų statusą“, – sakė R. Bouwmanas.

Projektą nuspręsta įgyvendinti po pernai Amsterdamo valdžios užsakymu atliktos galimybių studijos. Jį finansuoja fondas „Start Foundation“ bei Olandijos bankas „Rabobank“.

Šiuo metu sekso paslaugų sektoriuje Amsterdame dirba maždaug 7 tūkst. moterų, iš jų 75 proc. yra atvykusios iš skurdesnių šalių, visų pirma Rytų Europos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių