P. Porošenkos partijai pritrūks balsų iki daugumos parlamente

  • Teksto dydis:

Ukrainoje prieš parlamento rinkimus atliktos paskutinės visuomenės apklausos rezultatai rodo, kad prezidento Petro Porošenkos partija gali gauti iki trečdalio vietų parlamente, tačiau norėdama formuoti valdančiąją koaliciją, bus priklausoma nuo nacionalistinių partijų.

Kijeve įsikūręs Demokratinių iniciatyvų fondas pranešė, kad remiantis apklausos rezultatais, daugiau nei 30 procentų apsisprendusių respondentų, ketinančių dalyvauti sekmadienio rinkimuose, palaiko provakarietišką P.Porošenkos bloką.

Populistinė Oleho Liaško Radikalų partija užima antrą vietą – už ją savo balsus ketina atiduoti 13 procentų rinkėjų, premjero Arsenijaus Jaceniuko įkurtas „Liaudies frontas“gali gauti beveik 11 proc. balsų, Lvovo mero vadovaujama naujoji partija. „Samopomič“ – 8,5 proc. balsų.

Kitos į parlamentą pateksiančios partijos yra buvusios premjerės Julijos Tymošenko partija „Batkivščyna“ („Tėvynė“) ir anksčiau nuverstąjį prezidentą Viktorą Janukovyčių palaikiusių verslo magnatų ir politikų partija „Opozicinis blokas“ .

„Stiprioji Ukraina“, vadovaujama buvusio V.Janukovyčiaus sąjungininko Serhijaus Tihipkos, kuris kritikavo buvusio lyderio sprendimą atsisakyti sutarties su ES, mainais į artimesnius ryšius su Rusija, lieka šeštoje vietoje – už ją gali balsuoti 6 proc. rinkėjų.

„Opozicinis blokas“ ir „Stiprioji Ukraina“ didžiausio palaikymo sulaukia šalies pietryčiuose, kur prorusiški sukilėliai boikotuoja rinkimus ir ketina surengti atskirą balsavimą lapkričio 2 dieną.

Tyrimas taip pat parodė, kad beveik trečdalis respondentų yra dar neapsisprendę, todėl turės didelės įtakos galutiniams rinkimų rezultatams.

Apklausa buvo atlikta spalio viduryje visuose Ukrainos regionuose, išskyrus sukilėlių kontroliuojamą Luhanską, numatant 2 proc. paklaidą.

Pirmalaikius rinkimus P.Porošenka paskelbė rugpjūčio mėnesį, subyrėjus daugumos koalicijai parlamente.

Rinkimai, per kuriuos tikimasi atsikratyti V.Janukovyčių palaikiusių parlamentarų, kurie, daugelio nuomone, yra veikiami Rusijos, vyks paskelbus paliaubas prorusiškų separatistų pusmečio sukilime, kuris nusinešė 3,7 tūkst. gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
As propogandos niekad neziuriu As viska matciau pats.porosenko ukrainoj ne autoritetas O Putinas gerbiamiausias politikas pasaulyj

to kam...

to kam... portretas
Nepainiok, fašistas sėdi Kremliuje ir jo vardas - Khuilo.

Aplenkė mokytoją

Aplenkė mokytoją portretas
Net pats fiureris Hitleris dar gerbė Švedijos neutralumą. Nekišo nagų. O jo mokinys Putleris suįžūlėjo... Ką gi-nebaustas.Ar per mažai baustas.Dar.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių