Paleisti 25 indai, atskridę lėktuvu, Prancūzijoje sulaikytu dėl įtarimų prekyba žmonėmis

Teisėjas paleido lėktuvo, kelias dienas sulaikyto Prancūzijoje dėl įtarimų prekyba žmonėmis, 25 keleivius indus, trečiadienį pranešė prokurorai.

Teisėjas nurodė juos paleisti, remdamasis formaliais motyvais, atsižvelgdamas į tai, kad pagrindinio Prancūzijos Šarlio de Golio oro uosto pasienio policijos vadovas „neperdavė jam bylos“ per įstatymo numatytą terminą, nurodė prokurorai. „Todėl jie gali laisvai daryti, ką nori, net jei jų padėtis Prancūzijos teritorijoje yra neteisėta“, – pranešė prokuratūra.

25 asmenys, paprašę Prancūzijoje politinio prieglobsčio, antradienį buvo paleisti į laisvę. Penki iš jų, nepilnamečiai, buvo perduoti vaikų gerovės tarnyboms.

Šie 25 žmonės buvo tarp 303 keleivių, kurie Dubajuje įlipo į Rumunijos bendrovės „Legend Airlines“ lėktuvą. Jie tikėjosi pasiekti Nikaragvą, tačiau gruodžio 21 d. lėktuvas nusileido papildyti degalų ir keturias dienas buvo sulaikytas Vatry oro uoste šiaurės rytų Prancūzijoje, gavus anoniminį įspėjimą, kad jo keleiviai yra prekybos žmonėmis aukos. Vis dėlto kaltinimas prekyba žmonėmis buvo panaikintas nustačius, kad keleiviai įlipo į lėktuvą savo noru.

Du iš Prancūzijoje pasilikusių asmenų buvo policijos apklausti dėl įtariamos prekybos žmonėmis. Antradienį lėktuvas su kitais 276 keleiviais grįžo į Indiją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Deportuoti visus migrantus. Marseli jau po 6 valandos negalima išeiti saugiai pasivaikščioti. Paryžiaus centre islamistas nužudė du turistus! Barbarai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių