Paryžiaus policija iš nelegalios stovyklos iškeldino 2 tūkst. migrantų

  • Teksto dydis:

Paryžiaus policija penktadienį iš šiaurinėje miesto dalyje atsiradusios nelegalios stovyklos iškėlė 2 tūkst. migrantų, pranešė policija, įvykdžiusi jau 35 tokią iškeldinimo operaciją sostinėje per pastaruosius dvejus metus.

Liepos mėnesį per tokią pačią atvykėlių, daugiausiai afganų ir migrantų iš Afrikos, evakuacijos operaciją iš Šapelio Vartų rajono gatvių į laikinas prieglaudas buvo iškelta 2,8 tūkst. žmonių.

Naujoji prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) centristų vyriausybė pažadėjo patobulinti tikrų pabėgėlių prieglobsčio prašytojų priėmimo procedūras ir skirti tam naujų lėšų, tačiau perspėjo, kad imsis griežtesnių priemonių prieš ekonominius migrantus.

„Tai yra nauja operacija, nes visi turės praeiti administracinį patikrinimą ir tada bus paskirstyti, priklausomai nuo jų statuso“, – sakė aukšto rango Paryžiaus policijos pareigūnas Yannas Drouet (Janas Drujė).

Išaušus maždaug 30 autobusų atvažiavo išvežti migrantų, daugelis kurių jau laukė susikrovę savo kuprines.

„Sunku, tikrai sunku, ypač naktimis, kai lyja ir šalta“, – sakė į trečią dešimtį įžengęs migrantas iš Sudano Rachidas (Rašidas). Jis sakė po atviru dangumi praleidęs 21 naktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių