Paryžiaus policija iš neteisėtos stovyklos iškėlė 2,5 tūkst. migrantų

  • Teksto dydis:

Paryžiaus policija penktadienį iš šiaurinėje miesto dalyje atsiradusios nelegalios stovyklos iškėlė 2,5 tūkst. migrantų.

Sklandžiai vykusios evakuacijos tikslas buvo iškeldinti migrantus, nelegaliai gyvenančius prie pagalbos centro, kuris buvo įkurtas Šapelio Vartų rajone praėjusį lapkritį.

Migrantai 60 autobusų buvo išvežioti į porą kitų vietų Paryžiaus regione ir apgyvendinti daugiausia mokyklose ir gimnazijose, kurios vasaros atostogų metu yra tuščios.

Šioje operacijoje dalyvavo ir labdaros organizacijos.

Pareigūnai buvo numatę iš stovyklos iškeldinti 1,6 tūkst. migrantų, tačiau, remiantis Paryžiaus regiono prefektūros aukšto rango pareigūnu Francois Ravier (Fransua Ravjė), perkelta buvo „mažiausiai 2,5 tūkst. žmonių“.

„Patirtis rodo, kad žmonių būna visada daugiau, nei buvo skaičiuota“, – sakė jis.

Į Paryžių migrantai pradėjo plūsti po to, kai praėjusį lapkritį buvo uždaryta liūdnai pagarsėjusi migrantų stovykla šiauriniame Kalė uostamiestyje, praminta „Džiunglėmis“. Toje neteisėtoje stovykloje jau daug metų glaudėsi tūkstančiai migrantų, mėginusių įsibrauti į sunkvežimius ir traukinius, važiuojančius į Didžiąją Britaniją per Lamanšo tunelį.

Penktadienio evakuacija buvo jau 34-oji tokia operacija Paryžiuje per pastaruosius dvejus metus. Paskutinį kartą migrantų stovykla Prancūzijos sostinėje buvo likviduota gegužės 9 dieną, kai iš tos pačios vietos buvo iškeldinta daugiau nei 1,6 tūkst. migrantų.

Pasak humanitarinės pagalbos darbuotojų, pastarosiomis savaitėmis į stovyklą atvykdavo daugiau nei 200 žmonių per savaitę. Tai kėlė nerimą dėl žmonių gyvenimo antisanitarinėmis sąlygomis, jų saugumo, didėjo vietos gyventojų nepasitenkinimas.

Migrantų srautas Europą, daugiausiai Graikiją, užplūdo nuo 2015 metų. Šimtai tūkstančių dažniausiai nuo karo ir skurdo bėgančių žmonių, daugiausia Artimųjų Rytų ir Afganistano gyventojų, atvyko į šią šalį per Turkiją.

2016 metais didžiulį migrantų antplūdį pavyko pažaboti, ES ir Turkijai pasirašius susitarimą dėl kovos su nelegalia migracija.

Tačiau šiemet srautas vėl padidėjo. Dabar daugiausia pabėgėlių iš Užsachario Afrikos vyksta į Libiją, o iš jos – į Italiją.

Ketvirtadienį ES vidaus reikalų ministrai pažadėjo palaikyti pagalbos Italijai, kuri nuo metų pradžios jau priėmė maždaug 85 tūkst. žmonių, planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

f

f portretas
Lopai gal visa afrika ir arabija susikelkit pas save???

Chi chi chi

Chi chi chi portretas
Akivaizdus Kremliaus propagandos neigiamas poveikis Putino subinlaižių psichikai: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo.

to - ...

to - ... portretas
anksti dziaugiesi... Kol neisodins paskutinio atvykusio rapefugee i valtele ir nepamojuos, tai ner ko dziaugtis... Net vienas likes baltu zemej yra auglys!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių