Pasaulio futbolo čempionatus 2018 ir 2022 metais rengs Rusija ir Kataras

  • Teksto dydis:

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) generalinis sekretorius Jerome'as Valcke (Žeromas Valkė) penktadienį patvirtino, kad Rusija ir Kataras surengs 2018 ir 2022 metų pasaulio čempionatus, nors pagrindinę futbolo pasaulio organizaciją krečia korupcijos skandalas.

Šveicarijos policija praėjusį trečiadienį paryčiais Ciuriche surengė reidus, per kuriuos buvo suimti septyni FIFA pareigūnai, kaltinami paėmę daugiau negu 150 mln. JAV dolerių kyšių.

Taip pat pradėtas atskiras baudžiamasis tyrimas dėl proceso, per kurį buvo suteiktos teisės organizuoti 2018 ir 2022 metų Pasaulio futbolo čempionatus, bet G.Valcke patvirtino, kad FIFA nekeis sprendimo, jog tuos turnyrus surengs Rusija ir Kataras.

„Taip – kai užduodate man šį klausimą šiandien – 2018 metų Pasaulio futbolo čempionatas bus Rusijoje, o po ketverių metų – Katare, kaip rodo visa dabar mūsų turima informacija“, – aiškino G.Valcke.

FIFA jau atmetė galimybę iš naujo balsuoti dėl tų čempionatų, tvirtindama, kad šalys organizatorės nebus keičiamos. Federacija taip pat pareiškė „sveikinanti“ tyrimus, kuriuos, kaip tvirtino G.Valcke, FIFA pati inicijavo.

„Būtent FIFA perdavė bylą prokurorams Šveicarijoje; mes taip pasielgėme, kad užsitikrintume, jog jeigu per tą procesą įvyko kažkas netinkama, mes apie tai sužinosime“, – sakė jis.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris (Sepas Blateris), kuris nebuvo tarp suimtųjų, penktadienį buvo perrinktas penktai kadencijai, jo vieninteliam varžovui – Jordanijos princui Ali bin al Husseinui (Ali bin Huseinui), pasitraukus po pirmojo balsavimo rato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių