Pasaulio pabaigos laikrodis pasuktas 30 sekundžių arčiau vidurnakčio

  • Teksto dydis:

Laiką iki pasaulio pabaigos skaičiuojančio simbolinio laikrodžio prižiūrėtojai laikrodžio minutinę rodyklę pasuko 30 sekundžių arčiau galimos pasaulio katastrofos – tokiam sprendimui įtakos turėjo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pasisakymai apie branduolinius ginklus ir klimato kaitą.

Įtampą pasaulyje stebinti grupė „The Bulletin of the Atomic Scientists“, ketvirtadienį paskelbė ir tokį laikrodžio pasukimą paaiškinantį pareiškimą, kuriame rašo apie „svyruojantį visuomenės pasitikėjimą demokratinėmis institucijomis, turinčiomis kovoti su didžiausiomis pasaulinėmis grėsmėmis“.

Rusijos „apgavysčių kampanija“, kuria siekta sužlugdyti JAV rinkimus, pavertė pasaulį dar pavojingesniu, „priversdama suabejoti amerikietiška demokratija ir Rusijos ketinimais“.

Dabar pasaulio pabaigos laikrodis rodo pustrečios minutės iki vidurnakčio, reiškiančio katastrofos pradžią, ir yra prie jos priartėjęs labiausiai nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio.

Šis laikrodis vizualiai vaizduoja, kaip, grupės požiūriu, pasaulis artėja arba tolsta nuo globalinės katastrofos, kurią gali sukelti branduoliniai ginklai, klimato kaita ir naujos technologijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
Tėtiukai..., babyte..., ..., kaip Jums ten?... o jei aš... pradėjau gaminti į save panašius ir supratau kažką... net nežinau ką?... kaip man dabar pabaigti savo šį gyvenimą?... kaip man sunku... ir aš taip noriu suprasti, kam visa tai reikalinga... kam reikalinga ta beprotiška mokslo ir technologijų plėtra ir augimas prie vis sudėtingesnio, kuris vis labiau pažeidžiamas... tikrai pateisinimas tik tai, kad aš esu robotas kažkieno kažkada užprogramuotas kaupti auksui, kuris kažkam gal reikalingas?... Liūdna man... kodėl mes rungtyniaujame siekiame kažko, kas tik apsunkina mūsų gyvenimą? žudome vieni kitus, siekdami dominavimo, o tuo pačiu siekdami kažko naujo, ko net nesuvokiame... kam visa tai?... negi programa veikia?...

Romas Zubinas - Tęsėjas

Romas Zubinas - Tęsėjas portretas
Tas anonimas tai Romas Zubinas - Tęsėjas

Anonimas

Anonimas portretas
Kada vadinamieji mokslininkai baigs durninti gyventojus, ir kada jie patys praregės?! Juk jie, dabartiniame laikmetyje, patys yra visiškai akli prieš gamtą, prieš joje vykstančius procesus! Ar jie jau yra pamiršę- koks moksle buvo proveržis prieš 500 metų kai M.Kopernikas atrado Pirmąjį ir Antrąjį Žemės ašies judėjimus?! Mūsų gi laikais jau yra atrasti ir Trečiasis bei Ketvirtasis Žemės ašies judėjimai! Apie tai pranešta universitetams, profesoriams, Lietuvos Mokslų Taryboje jau ketvirti metai be atsako guli mano informacinis pranešimas apie PASAULINIO LYGIO padarytus ATRADIMUS GEOFIZIKOJE! Jokios reakcijos! Mūsų laikų mokslininkai geofizikoje yra visiškai akli, todėl neturi moralinės teisės viešai kalbėti nei apie tai kas vyksta su klimatu ir apie tai, kas aplamai vyksta ir vyks Žemėje!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių