Paskelbta naujoji Prancūzijos vyriausybė

  • Teksto dydis:

Naujasis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) trečiadienį paskyrė savo pirmąją 22 narių vyriausybę, kurioje socialistų veteranas Jeanas-Yves Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) paskelbtas užsienio reikalų ministru, europarlamentarė Sylvie Goulard (Silvi Gular) – gynybos ministre.

Iš kitų E.Macrono rinkimų kampanijos aktyvistų ministrais tapo Liono meras Gerard'as Collombas (Žeraras Kolonas) – vidaus reikalų, centristas sąjungininkas Francois Bayrou (Fransua Bairu) – teisingumo.

Dešinysis Bruno Le Maire (Brunas Le Meras) skiriamas ekonomikos ministru; jis yra vienas iš trijų konservatyviosios Respublikonų partijos narių, patekusių į vyriausybę, kartu su pirmadienį paskirtuoju ministru pirmininku Edouard Philippe'u (Eduaru Filipu).

E.Macronas, žadėjęs sutelkti talentingus žmones iš abiejų politinio spektro pusių, į kabinetą priima du ministrus iš buvusios socialistų vyriausybės – J.Y.Le Drianą ir Annick Girardin (Anik Žirarden), pastaroji skiriama ministre Prancūzijos užsienio teritorijoms.

Jis laikosi ir savo pažado lyčių lygybės atžvilgiu.

Vis dėlto iš penkių pagrindinių postų, tik vienas – gynybos ministro – tenka moteriai; dar 10 moterų turės kultūros, darbo, sporto ir sveikatos ir kt. portfelius.

Aplinkosaugos žvaigždė Nicolas Hulot (Nikola Hulo) skiriamas ekologijos ministru, leidėja Francoise Nyseen (Fransuaz Nisen) – kultūros; tai tik keli E.Macrono pasirinkti naujokai vyriausybėje.

Olimpinė fechtavimo čempionė 45-erių Laura Flessel (Lora Flesel) iš Prancūzijai priklausančios Gvadelupės salos skiriama sporto ministre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių