Pentagono vadovas: V. Putinas stengiasi išardyti NATO

  • Teksto dydis:

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas) penktadienį pasmerkė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl Kremliaus vykdomo puolimo prieš Vakarų demokratiją ir pastangas išardyti NATO.

Šie J. Mattiso komentarai nuskambėjo praėjo vos kelioms valandoms po JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pakartotinio pareiškimo, kad Rusija turėtų būti pakviesta grįžti į Didįjį aštuonetą (G-8). Maskva buvo pašalinta iš šio išsivysčiusios pramonės šalių klubo 2014 metais, Rusijai atplėšus nuo Ukrainos Krymo pusiasalį.

Be to, D. Trumpas penktadienį dėl Krymo praradimo apkaltino savo pirmtaką Baracką Obamą (Baraką Obamą).

„Pirmąkart po Antrojo pasaulinio karo Rusija tapo valstybe, ginklo jėga perbraižiusią tarptautines sienas Gruzijoje ir Ukrainoje, tuo pačiu naudodamasi veto teise dėl jos kaimynių diplomatinių, ekonominių ir saugumo sprendimų“, – J. Mattisas sakė per Rod Ailando valstijoje vykusią JAV Karinių jūrų pajėgų kolegijos studijų baigimo ceremoniją.

„Putinas siekia suskaldyti NATO. Jis siekia sumažinti Vakarų demokratijos modelio patrauklumą ir mėgina pakenkti Amerikos moraliniam autoritetui“, – pridūrė Pentagono vadovas.

Pasak gynybos sekretoriaus, V. Putinas savo veiksmais siekia ne mesti tiesioginį iššūkį Amerikos kariniams pajėgumams, o veikiau „pakirsti ir susilpninti mūsų tikėjimą savo idealais“.

Anksčiau penktadienį D. Trumpas pareiškė, kad Rusija turėtų būti pakviesta grįžti prie derybų stalo su dabartinio Didžiojo septyneto šalimis.

„Prieš kelerius metus Putinas buvo tame, kas vadinta G-8. Manau, geriau, kad Rusija būtų viduje, o ne išorėje“, – D. Trumpas sakė žurnalistams.

„Kaip ir Šiaurės Korėjos atveju, kaip ir visų kitų atveju, daug geriau, jeigu mes su jais sutariame negu nesutariame. Taigi, tai įmanoma“, – pridūrė Amerikos lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: "„Putinas siekia suskaldyti NATO. Jis siekia sumažinti Vakarų demokratijos modelio patrauklumą ir mėgina pakenkti Amerikos moraliniam autoritetui“" - kokia JAV 'moralė', toks ir Vakarų 'patrauklumas', ir rusai dėl to nekalti.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai trumpas kremliaus skalikas

Ymokos

Ymokos portretas
daromos uz nato yra kvailyste didziausia. Lietuva yra buferine zona su priešu, todel konflikto atveju labiausiai nukentetu. Todel Nato turi padengti visas karines, bei kitas islaidas susijusias su gynyba. Jau vien uz tai kad Lietuva sutiko buti kyršinimo instrumentu pries rusija. Lėšas numatytas nato ymokom yra kur panaudoti. Velniop labsbergius ir grybauskaites...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių