Perkelta tik dešimtadalis pabėgėlių: Lenkijoje ir Vengrijoje jų nėra nė vieno

Europos Komisija stiprina spaudimą Lenkijai ir Vengrijai, kad jos prisidėtų prie dalijimosi pabėgėliais, atvykusiais į Graikiją ir Italiją.

Šiuo metu ES šalys perkėlė šešiolika tūkstančių pabėgėlių. Tai tik dešimtadalis iš 160 tūkst. – tiek pabėgėlių šalys narės sutarė pasidalyti prieš pusantrų metų. Įgyvendinti susitarimui liko tik mažiau nei pusė metų. Lietuva persikėlė maždaug trečdalį nustatytos kvotos – per du šimtus asmenų.

Europos Komisija dar kartą savo pranešime pagrasino nedvejosianti imtis priemonių prieš šalis, kurios nevykdo susitarimo. Tai grėstų ne tik nė vieno pabėgėlio neperkėlusioms Lenkijai ir Vengrijai, bet ir tik po keliolika asmenų perkėlusioms Čekijai, Slovakijai bei Kroatijai. Tačiau politinės valios bausti Bendrijoje nėra. Be to, neaišku, kokios tos bausmės galėtų būti.

„Mes čia ne tam, kad baustume, o tam kad įtikintume. Bendradarbiavimas, dialogas tarp Europos komisijos ir valstybių narių vyksta. Praėjęs mėnuo buvo geriausias perkėlimo procese. Daug gerai nuteikiančių naujienų, sistema pradeda tinkamai veikti. Taip dar nepasiekėme prieš daugiau nei metus nustatyto tikslo perkelti 160 tūkstančių žmonių. Tačiau tie skaičiai, kuriuos pateikiame šiandien, rodo, kad sistema pradeda veikti. Negalvojame sumažinti finansavimo valstybėms narėms, bet situaciją stebime. Manau, jei kaip nors pulsime tas valstybes, kurios nenori prisijungti prie sistemos, tai tikrai situacijos nepakeisime“, – kalbėjo už migraciją atsakingas EK narys Dimitris Avramopoulos.


Šiame straipsnyje: Pabėgėliaimigrantų krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip tik vakarai juos gražina mūsų sąskaita nes jie visi registruoti

kaunietis

kaunietis portretas
O koks skirtumas? Pabėgėliai vis tiek pas mus neužsibūna, kiek priimam, tiek išvyksta toliau į vakarus

kaip

kaip portretas
galima gerbti ir pripazinti sia vagiu islaikoma valdziazmogiu gauja kuri zmones varo i nevilti tai kgb ir zydu darbas nes jie nei lietuviu nei lietuvos nekencia o ka kalbet apie pabegelius kai jiems didesnes ismokos negu musu pensijos geda
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių