Po IS pralaimėjimo Damasko pietuose dislokuota Sirijos policija

  • Teksto dydis:

Karo nuniokotuose pietiniuose Damasko rajonuose antradienį buvo dislokuota Sirijos policija, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pirmadienį šią sostinės dalį – Jarmuko palestiniečių pabėgėlių stovyklą ir gretimus Tadamuno  bei Hadžar al Asvado rajonus – vyriausybė galutinai atkovojo iš džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) ir dabar, pirmą kartą nuo 2012 metų, kontroliuoja visą Damaską.

Antradienį policijos daliniai įžengė į Jarmuką ir Hadžar al Asvadą, kur iškėlė Sirijos vėliavą, pranešė valstybinė televizija. Jos reportaže buvo matyti ant daugiaaukščio pastato Jarmuke vaikštantys ir ten vėliavą iškabinę saugumo pajėgų nariai.

Jie taip pat pakabino prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) ir jo tėvo bei pirmtako prezidento poste Hafezo atvaizdus.

Kiti policininkai buvo susirinkę nusiaubtose gatvėse apačioje ir džiūgaudami šaudė į orą. Civilių gyventojų nesimatė.

Jarmukas, Hadžar al Asvadas ir Tadamunas yra Damasko dalyje, kurios režimas nekontroliavo kelerius metus. Šių sostinės rajonų  kontrolę vyriausybė ėmė prarasti 2012-aisiais, praėjus vieneriems Sirijos konflikto metams.

Tačiau šiemet B. al Assadas, pasinaudodamas kariniu spaudimu ir evakuacijos susitarimais, išstūmė sukilėlius ir džihadistus iš Damasko ir jo pakraščių.

Jo pajėgos ir sąjungininkų palestiniečių kovotojai dėmesį į Jarmuką ir kitas IS kontroliuotas sostinės dalis nukreipė praėjusį mėnesį.

Jarmuką IS užėmė 2015 metais, bet ši didžiulė palestiniečių stovykla jau buvo nuniokota ne vienus metus trukusių sukilėlių vidaus kovų ir vyriausybės atakų.

Sirijos armija apie Jarmuko atkovojimą iš IS paskelbė pirmadienį.

Keli šaltiniai, įskaitant padėtį šalyje stebinčią organizaciją „Syrian Observatory for Human Rights“ ir Damaskui artimą šaltinį kariuomenėje, sakė, kad stovykla buvo užimta po suderėto IS kovotojų atsitraukimo. Vyriausybė neigė buvus tokį susitarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tvarka Sirijoje labiausiai nepatinka amerikontams... ypač kai Sirijos atstatymu rūpinsis Europa, o ne JAV firmos; - JAV per ginklų prekybą ir konfliktų kurstymą užtikrina kitų savo firmų klestėjimą)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių