Policijos vadovas esą piktnaudžiavo

Policijos vadovas esą piktnaudžiavo

Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, gyvendamas liudytojų apsaugai skirtame tarnybiniame bute ir važinėdamas tarnybiniu transportu namo į Alytų pas šeimą, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir įsivėlė į viešųjų bei privačių interesų konfliktą.

Tai, atlikęs anoniminio skundo tyrimą, vakar paskelbė Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis.

Tyrimo išvados, kurių visas tekstas yra įslaptintas, perduotos Prezidentui, Premjerui ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Pasak J.Jasaičio, tarnybinis dviejų kambarių butas Vilniuje, kuriame kartais nakvodavo V.Grigaravičius, buvo įsigytas 2001 metais valstybės lėšomis už 60 tūkst. litų, jo įrengimas kainavo beveik 190 tūkst. litų, dar 41 tūkst. litų skirta buto apstatymui.

J.Jasaičio teigimu, bute yra prabangių baldų, kurie nėra būtini tarnybinių funkcijų atlikimui. Pavyzdžiui, sofa-lova kainavo 6 tūkst. litų, lovos - 5 ir 7,3 tūkst. litų, relaksacinė kėdė - 5 tūkst., šviestuvas - 1,5 tūkst. litų.

Anot generalinio inspektoriaus, nuo 2003-iųjų metų raktą nuo šio buto turėjo policijos vadovas, tačiau rašytinių įrodymų, kad butą V.Grigaravičius būtų naudojęs tarnybinėms reikmėms, neišliko.

Pats V.Grigaravičius tvirtina, kad šiame bute priimdavo asmenis, kurie norėdavo turimą informaciją perduoti tik jam.

Vidaus reikalų ministro Raimondo Šukio teigimu, nustatyti tarnybiniai ir įstatymų pažeidimai nesudaro pakankamo pagrindo atstatydinti V.Grigaravičių iš generalinio policijos komisaro pareigų ar reikalauti jo atsistatydinimo.

Premjeras Gediminas Kirkilas manąs, kad nereikėtų skubėti to daryti, drauge pripažindamas, kad yra spragų, įstatymiškai reglamentuojant tarnybinio būsto ir automobilio naudojimą.

„Man atrodo, kad šiuo atveju reikėtų pataisyti įstatymą“, - sakė G.Kirkilas, manantis, jog tokiems pareigūnams, kaip policijos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento vadovai, turi būti suteikta teisė naudotis pareigybiniu automobiliu su vairuotoju, kaip ministrų kabineto nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių