Popiežius kritikuoja grožio, galios ir sėkmės kultą

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį kalbėjo apie šiuolaikinį pasaulį užvaldžiusį galios, sėkmės ir grožio kultą, savo kalbą iliustruodamas pavyzdžiu moters, kuri pasidarė abortą norėdama išsaugoti savo išvaizdą.

Pontifikas prisiminė įvykį iš tų laikų, kai dar buvo Buenos Airių vyskupu. Jis papasakojo apie labai gražią moterį, kuri nepaprastai didžiavosi savo išvaizda.

„Taip, aš turėjau pasidaryti abortą, nes mano išvaizda man yra svarbi“, pasakė ji lyg tai būtų visiškai natūralu“, – prisiminė 80 metų pontifikas per savaitinę bendrąją audienciją Šv.Petro aikštėje.

„Kai tokios vertybės kaip fizinis grožis, sveikata, tampa stabais, dėl kurių aukojama viskas, jie sukelia sumaištį mūsų sielose ir mūsų širdyse“, – kalbėjo Pranciškus, vadovaujantis Romos Katalikų Bažnyčiai nuo 2013 metų kovo mėnesio.

„Užuot šlovinusios gyvenimą, jos veda mus prie mirties“, – pridūrė pontifikas savo pasisakyme, kuriame taip pat kritikavo „galios, sėkmės ir tuštybės“ kultą, „sudarantį amžinybės ir visagališkumo iliuziją“.

Pagal katalikų tikėjimą, abortas yra prilyginamas žmogžudystei.

Pranciškus nenukrypsta nuo tokio bažnyčios mokymo, bet yra įgaliojęs kunigus duoti išrišimą nėštumą nutraukusioms moterims; anksčiau jį galėdavo suteikti tik vyskupas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių