Popiežius paragino pasaulį nebūti abejingą migrantų tragedijoms

  • Teksto dydis:

Po nelaimės, per kurią Viduržemio jūroje galėjo nuskęsti apie 700 migrantų, popiežius Pranciškus sekmadienį kreipėsi į tarptautinę bendruomenę, ragindamas imtis skubių ir ryžtingų veiksmų, kurie padėtų išvengti panašių tragedijų.

„Tai vyrai ir moterys kaip ir mes, mūsų broliai, ieškantys geresnio gyvenimo, badaujantys, persekiojami, sužeisti, išnaudojami, tapę karo aukomis. Jie ieškojo geresnio gyvenimo“, - sakė jis dešimtims tūkstančių žmonių, susirinkusių Šv. Petro aikštėje.

„Susidūręs su tokia tragedija, reiškiu nuoširdžiausią savo skausmą ir pažadu atminti šias aukas ir jų šeimas maldoje“, - sakė popiežius, nuklysdamas nuo savo parengto teksto.

„Iš širdies kreipiuosi į tarptautinę bendruomenę, ragindamas greitai ir ryžtingai reaguoti, kad tokios tragedijos nepasikartotų“, - teigė jis ir paprašė minios pasimelsti „už šiuos brolius ir seseris“.

Naujausia tragedija įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai prie Libijos krantų apvirto vienas žvejų laivas, gabenęs migrantus, sekmadienį pranešė pareigūnai. Tai viena didžiausių tragedijų, pastaruoju metu ištikusių migrantus Viduržemio jūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių