Popiežius ragina išduoti laikinas vizas karo pabėgėliams

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pirmadienį paragino išduoti „laikinas vizas“ iš konflikto zonų bėgantiems žmonėms ir kritikavo „kolektyvinį ir savavališką“ migrantų bei pabėgėlių išsiuntimą.

Pontifikas paragino suformuoti humanitarinius koridorius pabėgėliams, kurie padėtų išvengti į pavojingas keliones jūromis ir dykumomis besileidžiančių žmonių mirčių.

„Nuo konfliktų į kaimynines šalis bėgantiems žmonėms turėtų būti išduotos laikinos vizos“, – sakoma popiežiaus žinutėje, skirtoje sausį minimai Pasaulio migrantų ir pabėgėlių dienai, bet tradiciškai paskelbtoje keliais mėnesiais anksčiau.

„Kolektyvinis ir savavališkas migrantų bei pabėgėlių išsiuntimas nėra tinkamas sprendimas, ypač tada, kai žmonės yra sugrąžinami į šalis, negalinčias užtikrinti žmogiškojo orumo ir pagrindinių žmogaus teisių“, – pridūrė Pranciškus.

Konkrečių šalių pontifikas neįvardijo.

Pasak ekspertų, popiežius Pranciškus savo žinutėje kalba apie Europos šalių pastangas sustabdyti per Viduržemio jūrą į Europą plūstančių migrantų srautus, sulaikant prieglobsčio prašytojus krizės ištiktoje Libijoje arba kituose karštuosiuose Afrikos taškuose.

Popiežius taip pat paragino nesulaikyti migrantų, kurie į šalis pateko neturėdami tam leidimo ir patikino, kad galima ir reikia rasti kitų būdų šiai problemai išspręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul

tegul portretas
popiezius ir isduoda vatikano vizas... ir seria tuos ciungaciangas...

baisu

baisu portretas
visai teisingai;plaukia vyrai -nuotykiu ieskotojai.juos butina stabdyti ir siusti atgal jei ten vyksta karai ?tai tie vyrai reikalingi ten savo tevyneje europoje tokie vadinasi dezertyrai ir karo" tribunolas juos sutvarko deje tai laukine kaimene "migruoja".juk ne dirbti jie europoje sieks o dyko gyvenimo [for free] shikshnosparnius zoo suvalgyti scuba beeeeeeee

Anonimas

Anonimas portretas
Idomu, kiek koju nuplove nuzudyties krikscionims sitas muslimu bybciulpys ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių