Popiežius ragina jaunimą tikėti naująja žmonija

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sekmadienį šimtus tūkstančių Pietų Lenkijoje susirinkusių jaunų žmonių paragino „tikėti naująja žmonija“, kuri yra stipresnė už blogį ir atsisako naudoti sienas kaip barjerus.

Tai jis sakė savaitę trukusio kas trejus metus vis kitame mieste rengiamo katalikiško festivalio – Pasaulio jaunimo dienų – pabaigoje. Tai buvo pagrindinis renginys popiežiaus kelionės į Lenkiją, per kurią jis taip pat aplankė Aušvico koncentracijos stovyklą bei meldė Dievo suvaldyti siaubingą terorizmo bangą, metu.

Masinių ir privačių susitikimų su jaunais piligrimais metu popiežius Pranciškus ragino naująją kartą dirbti dėl taikos, susitaikymo ir teisingumo.

Sakydamas paskutinę savo kelionės homiliją pontifikas pareiškė, kad Dievas „iš mūsų reikalauja tikros drąsos, drąsos būti stipresniems už blogį ir mylėti visus, net ir savo priešus“.

„Žmonės gali laikyti jus svajotojais, nes jūs tikite naująja žmonija, kuri atmeta neapykantą tarp žmonių, kuri atsisako matyti sienas kaip barjerus ir kuri gali puoselėti savo tradicijas nebūdama egocentriška ir trumparegė“, – sakė popiežius.

„Atsisiųsti širdies nurodą“

Kreipdamasis į susirinkusiuos popiežius panaudojo technologinę metaforą ir paragino žmones „atsisiųsti geriausią iš visų nuorodų, nurodą širdies, kuri nepavargdama mato ir skleidžia gėrį“.

Kaip pažymėjo pontifikas, žmonių GPS turi tapti evangelija.

Popiežius ragino jaunimą kas rytą meldžiantis dėkoti Dievui „už tai, kad Jis mane myli“ ir prašyti Jo „padėti mylėti savo gyvenimą ... kuris yra brangi dovana.“

Mišių pabaigoje popiežius Pranciškus įteikė visų žemynų jaunimo atstovams vilties žibintus, simbolizuojančius Kristų, pasaulio Šviesą, kurią jaunimas siunčiamas nešti į visą pasaulį.

Anksčiau savo kelionės Lenkijoje metu Pranciškus išreiškė susirūpinimą, kad daugelis žmonių ir miestų nepriima pabėgėlių ar tų, kurie bėga iš savo gimtųjų šalių dėl skurdo.

Šimtams tūkstančių migrantų kontrabandininkų laiveliais plūstant į Pietų Europą, kai kurios Europos šalys, ypač Vidurio ir Rytų Europos valstybės, ėmė statyti sienas, kad neįsileistų pabėgėlių. Lenkija yra viena iš tų šalių, kurios atsisakė įsileisti pabėgėlių, pareikšdama, kad jau priėmė daug ukrainiečių migrantų.

Mišias sekmadienį popiežius koncelebravo su kardinolais, vyskupais ir šimtais kunigų, o pontifikui prie altoriaus asistavo du kardinolai - Krokuvos arkivyskupas Stanislovas Dziwiszas (Stanislovas Dzivišas) ir Popiežiškosios pasauliečių tarybos pirmininkas Stanislovas Rylko (Stanislovas Rylka).

Mišiose taip pat dalyvavo ir Lenkijos valstybės lyderiai, tarp jų šalies prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) ir Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių