Popiežius ragina lenkus priimti žmones, bėgančius nuo konfliktų ir vargo

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino lenkus priimti žmones, kurie bėga nuo konfliktų ir vargo, ir pabarė dešiniųjų vyriausybę, kad ji atsisako dalintis šia našta per didžiausią pabėgėlių krizę Europoje po Antrojo pasaulinio karo.

Jis ragino parodyti „dvasią, kad norima priimti bėgančius nuo karo ir bado, bei solidarumą su tais, kurie neturi pagrindinių teisių, tarp jų ir teisę laisvai ir saugiai išpažinti savo tikėjimą“, – sakė Pranciškus.

Popiežius paragino Lenkijos vadovus „įveikti baimę“ ir parodyti užuojautą migrantams. Mat katalikiškoje Lenkijoje labai bijoma, kad musulmonų pabėgėliai gali kelti pavojų šalies saugumui, ardyti krikščioniškas tradicijas.

Priminęs, kad daugelis lenkų yra emigravę iš savo tėvynės, Pranciškus kalbėjo, kad reikia palengvinti jų grįžimą, jeigu yra norinčių, ir pasistengti suprasti priežastis, kurios verčia juos išvykti svetur.

Taip popiežius Pranciškus kalbėjo trečiadienį, vos atvykęs į Krokuvą, iš kurios prasideda jo penkių dienų vizitas Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juriukas

Juriukas portretas
Tai gal visus pabėgelius į Vatikaną ! Pasimels, taps krikščioniai ir tada pirmyn pas motiną ES.

Gerdas

Gerdas portretas
nereikalingi !!!

Marija

Marija portretas
Tikras senas kvailys. Jei tu ju taip nori, tai ir priimk pas save. Vietos ten daug. Dar Europai teroristu maza? Frice prisikviete, tai paziurekit, kas Vokietijoj dedasi? Pritariu koment. 21:22.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių