Popiežius ragina senus vienuolynus paversti pabėgėlių prieglaudomis

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus antradienį, lankydamasis pabėgėlių centre, pasiūlė nebereikalingus katalikų vienuolynus panaudoti prieglobsčio siekiantiems žmonėms priglausti, užuot vertus juos ištaigingais viešbučiais.

Tik su vienu asmens sargybiniu į Astalio centrą atvykęs Pranciškus kalbėjosi su dešimtimis migrantų iš Afrikos ir ragino labiau gerbti skirtingumą.

„Bažnyčia neturėtų versti tuščius vienuolynus į viešbučius ir užsidirbti pinigų. Tušti vienuolynai nėra mūsų, jie yra Kristaus kūnui, pabėgėliams“, – sakė jis pabėgėliams ir centro tarnautojams.

Katalikiški Moterų ir vyrų vienuolynai Italijoje tuštėja, smarkiai sumažėjus jų gyventojų, todėl labai dažnai jie virsta prabangiais viešbučiais ir restoranais – pelninga praktika, bet prieštaringai vertintina.

„Daugelis jūsų yra musulmonai ar iš kitų religijų, jūs esate iš skirtingų šalių, skirtingų situacijų. Mums nereikėtų bijoti skirtingumų!“ – pasakė antradienį popiežius.

„Roma turi būti miestas, kuris leistų pabėgėliams atgauti žmogiškąją dimensiją, vėl pradėti šypsotis“, – nurodė Pranciškus.

„Tačiau būna kitaip, kaip ir kituose miestuose, savo dokumentuose įrašytą „tarptautinę apsaugą“ turintys žmonės gyvena skurde, kartais žeminančiomis sąlygomis, be orumo galimybės“, – kalbėjo jis.

Per pirmąją savo išvyką iš Romos, liepą, Pranciškus aplankė Italijos salą Lampedūzą, kur tūkstančiai pabėgėlių kasmet išlipa iš laivų, ir reikalavo didesnio pakantumo.

Astalio centre, prižiūrimame jėzuitų ordino, kuriam priklauso ir popiežius Pranciškus, kasmet pagalbos sulaukia apie 10 tūkst. skurdžių migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lux

lux portretas
gera idėja!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių