Portugalijos parlamentas pripažino Holodomorą ukrainiečių tautos genocidu

  • Teksto dydis:

Portugalijos parlamentas priėmė rezoliuciją dėl 1932-1933 metų Ukrainoje siautusio bado – Holodomoro – pripažinimo ukrainiečių tautos genocidu, pranešama parlamento tinklapyje.

Šioje rezoliucijoje Portugalijos parlamentas smerkia Holodomorą ir pripažįsta jį genocidu, kurį organizavo „totalitarinis komunistinis Stalino režimas, pareikalavęs beveik septynių milijonų ukrainiečių gyvybių“.

Be to, minėtoje rezoliucijoje raginama „smerkti visas totalitarizmo formas ir nusikaltimus prieš žmogiškumą, taip pat ir vykdytus 4-ame dešimtmetyje Ukrainoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Zubinas - Tęsėjas

Romas Zubinas - Tęsėjas portretas
Netenka abejoti, kad ukrainiečių tauta Stalino laikais patyrė genocidą- golodomorą! Tačiau KODĖL LIETUVIAI LIETUVAI IR PASAULIUI NESKELBIA APIE 1941-MAIS IR 1942-RAIS METAIS ĮVYKDYTĄ LIETUVIŲ TAUTOS GENOCIDĄ?! Nepaslaptis, kad 1941-ais metais iš Lietuvos į Sibirą trėmė PAGRINDINAI motinas su mažais vaikais. Taip, į Gorno Altaisko krašto, Ongudajaus rajono, Tengos tarvbinio ūkio antrą fermą buvo atgabenta 260 lietuvių! (Jų tarpe vaikų iki 12 metų - 150, motinų -90, senelių- 20). Ferma vadinosi "avininkystės". Tačiau avis ganė tiktai keli vietinės kilmės piemenys su šunimis! Kitokio darbo šioje fermoje tiesiog nebuvo! Tad kam mes ten buvome reikalingi?! Prasidėjo ligos ir, suprantama, kūdikių ir vaikų mirtis. Baisiausia buvo tai, kad 1942-jų pavasary šeimos, kuriose vaikai nesirgo, buvo pakrautos į mašinas ir baržas ir nugabentos prie LAPTEVŲ JŪROS, kur vaikai, kaip tikėjosi Maskvos galvos, tikrai neatsilaikys prieš gamtą. AR TAI NE GĖNOCIDAS?!

kodel kodel lietuva

kodel kodel lietuva portretas
kodel lietuva to nepadaro kodel lietuva nepripazysta palestinos nepriklausomybes

Anonimas

Anonimas portretas
matomai portugalai vel prisipute buvo....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių