PPO vadovas perspėja: prekybos barjerai pakenks pasaulinei ekonomikai

  • Teksto dydis:

Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) vadovas perspėjo organizacijos narius, kad statomi barjerai prekybai kelia rimtą pavojų pasaulinei ekonomikai.

„Prekybos srautų trikdymas pakenks pasaulinei ekonomikai laikais, kai atsigavimas, nors ir trapus, yra vis labiau matomas visame pasaulyje“, - pranešime teigė PPO generalinis direktorius Robertas Azevedas, raginęs šalis siekti dialogo.

Kiniją intelektinės nuosavybės vagystėmis kaltinantis Donaldas Trumpas ketvirtadienį paskelbė apmuitinantis iki 60 mlrd. dolerių vertės prekių importo iš Pekino. Be to, Vašingtonas penktadienį dėl tos pačios priežasties apskundė kinus PPO ginčų sprendimo institucijai.

„Kviečiu narius toliau dirbti per PPO forumus ir mechanizmus, čia reikšti savo nerimą bei siekti potencialių sprendimų“, - sakė R. Azevedas, konkrečiai neįvardindamas nė vienos valstybės.

„Vėl raginu susilaikyti bei nedelsiant pradėti dialogą, nes tai yra geriausias kelias sprendžiant šias problemas“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuva yra švogerių kraštas, todėl turtingiausieji atleisti nuo mokesčių, todėl valstybėje nėra tvarkos, todėl išnykstame, kaip prūsai. O juokeliai apie kaulų rinkinį čia nepadeda.

kestai

kestai  portretas
ka gero turejai kai dirbo gamyklos algos buvo mazos darbininkams turbut buvai vadovas gerai uzdirbai todel tu laiku pamirsti negli VISI GAMYNIAI BUVO I VAGONUS IR VEZE I MASKVA VALDZIOS VYRAMS o mes dirbom kaip arkliai per naktys nebuvo net priedai uz naktini darba o diena stovejom su vaikaiseileja kad gautume nusipirkti po2 galiukus farso arba rinkini kaulu sriubai KAIP TU GREITAI VISKA PAMIRSAI PONAS KESTAI iseina kad buvai valdzioj VOT TAVO SAZINE ,,,,,PINIGAI

...

... portretas
Prekybininkams blogiau, tai šalims, jų žmonėms - tik geriau!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių