Prancūzija didina pelno mokesčius, kad galėtų pasiekti 2017 metų deficito tikslą

  • Teksto dydis:

Prancūzija ketvirtadienį pareiškė, jog laikinai padidins stambių įmonių pelnui taikomus mokesčius, kad galėtų pasiekti užsibrėžtą biudžeto tikslą, nuo kurio ją atitolino teismo sprendimas grąžinti už dividendus sumokėtus mokesčius.

Prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) centristų vyriausybė yra pažadėjusi užtikrinti, kad biudžeto deficitas šiemet pirmą kartą per dešimtmetį neviršytų Europos Sąjungoje (ES) nustatytos 3 proc. BVP ribos.

Tačiau tam tikslui, regis, iškilo grėsmė, nes valstybei buvo liepta grąžinti 10 mlrd. eurų mokesčių, kurie buvo sumokėti už dividendus ir kuriuos nustatė E. Macrono pirmtakas, socialistas Francois Hollande (Fransua Holandas).

Prancūzijos Konstitucinė Taryba praėjusį mėnesį nusprendė, kad toks apmokestinimas buvo nesąžiningas ir liepė atlyginti įmonėms tuos mokesčius, taigi pirmajame E. Macrono biudžete atsirado didžiulė skylė.

Tačiau vyriausybė rado išeitį – atstovas spaudai Christophe Castaneras (Kristofas Kastaneras) pareiškė, kad ši spraga bus užtaisyta vieną kartą padidinus mokesčius, taikomus 320 didžiausių Prancūzijos įmonių pelnui.

Pelno mokesčio tarifas, taikomas įmonėms, kurių apyvarta 2017 metais viršija 1 mlrd. eurų, bus padidintas nuo dabartinių 33,3 iki 38,3 proc., o tarifas, taikomas įmonėms, kurių įplaukos yra didesnės nei 3 mlrd. eurų, bus padidintas iki 43,3 proc., paskelbė atstovas.

Tokiu būdu tikimasi papildomai surinkti 5 mlrd. eurų. Taip pat bus papildomai apkarpytos išlaidos ir tai Prancūzijai turėtų leisti pasiekti 2,9 proc. deficito tikslą, pažymėjo vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių