Prancūzija ir Rusija atnaujino derybas dėl karinių laivų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as (Fransua Holandas) sekmadienį pranešė, kad su Maskva vyksta derybos, kaip išspręsti nesutarimus dėl dviejų „Mistral“ klasės karinių laivų sandorio, kuris buvo įšaldytas dėl Ukrainos krizės.

„Mes intensyviai deramės, kaip išspręsti krizę“ dėl 1,2 mlrd. eurų vertės laivų pardavimo sandorio, per Prancūzijos televiziją sakė F.Hollande`as.

Pirmojo karinio laivo pristatymas buvo sustabdytas šešiems mėnesiams dėl Rusijos vaidmens Ukrainos konflikte. Tai sukėlė įtampą tarp Paryžiaus ir Maskvos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau šią savaitę nesureikšmino atsisakymo pristatyti šį laivą, bet sakė manąs, kad Prancūzija turėtų grąžinti sumokėtus pinigus.

„Žinoma, atsisakymas perduoti sraigtasparnešius „Mistral“ pagal galiojančią sutartį yra blogas ženklas, tačiau Rusijos gynybinių galių stiprinimo požiūriu, tiesą sakant, jis neturi jokios reikšmės“, – sakė jis ketvirtadienį per tiesioginį klausimų ir atsakymų maratoną.

Dėl šių „Mistral“ laivų Prancūzija pateko į keblią padėtį.

Jeigu ji pažeis sutartį su Rusija, jai grės didžiulės baudos.

Tačiau ji taip pat rizikuoja supykdyti savo sąjungininkių visame pasaulyje, jei tuo metu, kai Maskva yra įsivėlusi į konfliktą Ukrainoje, pristatytų Rusijai modernią karinę ginkluotę.

Nepaisant paliaubų Ukrainoje rytuose tebevyksta sporadiški susirėmimai tarp prorusiškų separatistų ir vyriausybės pajėgų, ir F. Hollande`as kelis kartus pakartojo, kad sąlygos karinių laivų pristatymui „vis dar nėra tinkamos“.

Prancūzijos prezidentas pridūrė, jog „mes žiūrėsime, ar aptarsime tai penktadienį“, kai jis susitiks su V. Putinu per vizitą tragiškų žudynių metines mininčioje Armėnijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nigga

nigga portretas
kubilistanui tegu parduoda uz kokius du milijardus ir bus patenkinti ir varlegyviai ir beretes o rusai liks ant ledo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių