Prancūzija jau turi pirmąjį šunį

  • Teksto dydis:

Gerbdamas seną Prancūzijos prezidentų tradiciją, Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pasirūpino, kad šalis turėtų „pirmąjį“ šunį.

39 metų prezidentas ir jo žmona Brigitte (Brižit) savaitgalį pasiėmė auginti juodą labradoro ir grifono mišrūną, kuriam davė Nemo vardą – kapitono iš Jules'io Verne'o (Žiulio Verno) „Dvidešimties tūkstančių mylių po vandeniu“ garbei.

Nemo, kuris yra vyresnis nei metų, bet dvejų metų dar neturi, buvo paimtas iš pamestų šunų prieglaudos. Pirmadienį jis buvo pastebėtas lankstantis aplink Eliziejaus rūmus su raudonu antkakliu, atidžiai stebint sargybai.

Po karo visi Prancūzijos prezidentai laikė šunis ir leisdavo jiems lakstyti po didelius rūmų sodus.

Dauguma prezidentų rinkdavosi labradorus, bet Antrojo pasaulinio karo didvyris Charles'is de Gaulle'is (Šarlis de Golis) turėjo mažutį korgį, padovanotą Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II (Elzbietos II).

Nemo pakeitė labradorą Philae (Filae), pavadintą pagal Europos kosmoso agentūros zondą, 2014 metais nusileidusį ant kometos 67P/C-G. Tą šunį ankstesniam prezidentui Francois Hollande'ui (Fransua Holandui) dar visai mažą padovanojo Monrealyje gyvenantys prancūzų karo veteranai.

Kitoje Atlanto pusėje daugybė rašalo buvo išeikvota aprašinėjant buvusio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) šunis Bo ir Sunny (Sani).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių