Prancūzija planuoja apkarpyti viešąsias išlaidas

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį pažymėjo, kad jo vyriausybė „per ateinančias savaites“ pristatys planą apkarpyti viešąsias išlaidas ir pasiekti, kad biudžetas atitiktų Europos Sąjungos deficito tikslus.

E. Macronas taip pat pažadėjo „drąsius sprendimus“.

„Visi nori mažesnių mokesčių, bet niekas nenori dėl jų finansavimo prisiimti atsakomybės“, - akcentavo Prancūzijos prezidentas.

Remiantis juo, Prancūzijos viešųjų išlaidų mažinimas taptų valstybės pertvarkymo pradžia. Svarbu didinti valstybės paslaugų prieinamumą atokesnėse ar nepalankioje padėtyje esančiose vietovėse, kad būtų lengviau jas valdyti. Investicijos, savo ruožtu, galėtų pagerinti visų piliečių perspektyvas.

Prezidento kritikai teigia, kad įmonių pelno mokesčio mažinimas ir įstatymai, leidžiantys lengviau atleisti darbuotojus, rodo, jog šalies vadovas neįsiklausė į rinkėjų nuogąstavimus.

„Politika, kuri padeda įmonėms, nėra skirta tik turtingiesiems. Tai - visos tautos politika. Politika, kurianti darbo vietas“, - pabrėžė E. Macronas.

„Klaidinga manyti, kad mes galime apginti darbuotojus, negindami savo įmonių. Gerovės kūrimas ir tautos klestėjimas yra visų teisingumą ir lygybę užtikrinančių projektų pagrindai“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių