Prancūzijos ir JAV pirmosios ponios atrado šį tą bendro

  • Teksto dydis:

Vilkėdamos elegantiškus suderintus baltos spalvos ansamblius Melania Trump (Melanija Tramp) ir Brigitte Macron (Brižit Makron) antradienį atsiskyrė nuo savo vyrų ir apžiūrėjo Paulio Cezanne'o (Polio Sezano) ekspoziciją Vašingtono nacionalinėje dailės galerijoje.

XIX amžiaus prancūzų dailininko 59 portretų ekspoziciją, kuri yra pirmoji, skirta šiam jo kūrybos aspektui, Prancūzijos ir JAV pirmosios ponios apžiūrinėjo maždaug pusvalandį.

M. Trump ir B. Macron lydėjo Mary Morton (Meri Morton), kuri buvo viena ekspozicijos kuratorių ir vadovauja sostinės centre esančio muziejaus prancūzų dailės skyriui.

Abi pirmosios ponios vilkėjo nepriekaištingai pasiūtas baltas sukneles, avėjo aukštakulnius, o M. Trump savo ansamblį buvo papildžiusi plačiakrakšte balta skrybėle.

„Paulio Cezanne'o darbai yra šventė, – sakoma Baltųjų rūmų paskelbtame M. Trump pareiškime. – Šių rinktinių paveikslų buvimo Vašingtone laikas tobulas – kai lankėsi p. Macron.“

Vaikštinėdamos po muziejų B. Macron ir M. Trump šnekučiavosi tarpusavyje, su M. Morton, taip pat su amerikiečių ir britų dailės kuratoriumi Franku Kelly (Frenku Keliu).

Be P. Cezanne'o ekspozicijos jos taip pat apžiūrėjo XIX amžiaus amerikiečių menininkės Mary Cassatt (Meri Kasat) paveikslus ir vienintelį Amerikoje esantį Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinčio) paveikslą – Džinevros de Benči portretą, nurodė Baltieji rūmai.

Pirmoji valstybinė vakarienė

Atrodė, kad pirmosios ponios, nepaisydamos amžiaus skirtumo ir pradinio jų vyrų tarpusavio atsargumo, bendravo šiltai.

65 metų Brigitte Macron yra 25 metais vyresnė už savo vyrą, o 47 metų Melania Trump yra 24 metais jaunesnė už D. Trumpą.

Abi moterys aistringai domisi vaikų švietimu – B. Macron yra dirbusi mokytoja – ir aukštąja mada.

Jų abiejų vyrai yra išrinkti po kampanijų, kurios iš pradžių nebuvo laikomos perspektyviomis.

Brigitte ir Emmanuelis Macronai į Vašingtoną atvyko pirmadienį, trijų dienų vizitui.

Anksti antradienį Baltuosiuose rūmuose jiems buvo surengta pompastiška sutikimo ceremonija ir 21 šūvio saliutas.

Trumpai antradienį vakare pirmajai Prancūzijos porai Baltuosiuose rūmuose surengė elegantišką valstybinę vakarienę, pirmąją per D. Trumpo prezidentavimo laiką.

M. Trump ir jos darbuotojai vakarienei rengėsi kelis mėnesius; Baltieji rūmai paskelbė nuotraukų ir klipą, kuriuose matyti, kaip pirmoji ponia rūpinasi detalėmis.

B. Macron ir M. Trump anksčiau buvo susitikusios per NATO ir Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimus, taip pat per Trumpų vizitą Paryžiuje praėjusių metų liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių