Prancūzijos katalonai siūlosi priimti Katalonijos vyriausybę tremtyje

  • Teksto dydis:

Katalonijos siekio atsiskirti nuo Ispanijos šalininkai Prancūzijoje ketina pasiūlyti regiono vadovui Carlesui Puidgemont'ui (Karlesui Pudžemonui) kartu su savo ministrais persikelti į Perpinjaną ir dirbti čia kaip vyriausybei tremtyje.

Prancūzijos pietuose esančiame Perpinjane gyvena gausi prancūzų katalonų bendruomenė.

Katalonijos separatistai pagrasino imtis didelio masto pilietinio nepaklusnumo veiksmų, jei Madridas įvykdys savo grasinimą ir nušalins regiono vyriausybę ir jos vadovą C. Puidgemont'ą.

„Manome, kad Europa neatlieka savo vaidmens“, – sakė judėjimo „Unitat Catalana“ („Katalonijos vienybė“), siekiančio apsisprendimo teisės Prancūzijos katalonams, vadovas Jaume Roure'as (Žaumė Rouras).

„Telkiantis audros debesims paprašėme žmonių... nuspręsti, ar jie galėtų priimti Katalonijos vyriausybę ir tuos žmones, kurie verčiami išvykti“, – sakė jis, kalbėdamas apie Perpinjaną – Prancūzijos Rytų Pirėnų departamento sostinę, jungiančią Barseloną ir Prancūzijos pietus.

Šis regionas ne vieną šimtmetį buvo Katalonijos dalis ir tik antroje XVII amžiaus pusėje atiteko Prancūzijai.

Generolo Francisco Franco (Fransisko Franko) diktatūros metais prieglobstį čia rado keli iš Ispanijos pabėgę katalonų separatistų lyderiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Be ginkluotos kovos katalonai iš ispanų fašistų valdžios neišsivaduos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių