Prancūzijos prezidentas žada nenusileisti protestuotojams

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) pareiškė nenusileisiąs protestuojantiems prieš planuojamas darbo rinkos reformas ir penktadienį pasmerkė profsąjungas, kurios ragina žmones jungtis prie streiko.

Žodžių karas tarp vyriausybės ir profsąjungų vyksta tuo metu, kai šalyje ima trūkti degalų, stringa transporto sistemos darbas, demonstracijų metu prasiveržia smurtas. Ir visa tai vyksta iki Europos futbolo čempionato Prancūzijoje pradžios likus dviem savaitėms.

„Nenusileisiu, nes manau, kad ši reforma yra gera“, – Japonijoje, kur dalyvauja Didžiojo septyneto šalių vadovų susitikime, žurnalistams sakė Prancūzijos vadovas.

Jo teigimu, pagrindinis vyriausybės prioritetas yra užtikrinti „normalų ekonomikos funkcionavimą“ tuo metu, kai šalyje blokuojamos naftos perdirbimo įmonės ir degalų saugyklos, dėl ko degalinėse ima trūkti degalų. Dėl to valdžia jau pradėjo naudoti strategines degalų atsargas

Tačiau padėtis Prancūzijoje nerimsta. Profsąjungos ragina žmones didinti spaudimą itin nepopuliariai F. Hollande'o Socialistų vyriausybė.

Visų pagrindini Prancūzijos profsąjungų atstovai paragino darbuotojus rengti streikus. Jų teigimu, valdžios atsakas į streikus ir užsispyrimą neatsisakyti prieštaringai vertinamo įstatymo dar labiau skatina jo oponentų ryžtą.

F. Hollande'as anksčiau pareiškė, kad dialogas su profsąjungomis „visuomet yra įmanomas“, tačiau valdžia nesės prie derybų stalo, jeigu jai grasina ultimatumais.

Ketvirtadienį prieš numatomas darbo rinkos reformas visoje šalyje į gatves išėjo apie 153 000 žmonių, teigia pareigūnai. Tačiau profsąjungų lyderiai sako, kad žmonių buvo 300 000.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių