Prancūzijos prezidento partija patyrė nesėkmę Senato rinkimuose

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) naujoji centristinė politinė jėga patyrė savo pirmąją rinkimų nesėkmę sekmadienį vykusiuose Senato rinkimuose, kuriuose dešiniojo sparno Respublikonų partija sutvirtino savo dominavimą aukštuosiuose parlamento rūmuose.

Sekmadienį buvo kovojama dėl 171 vietos 348 narius turinčiame Senate. Balsavimo rezultatai rodo, kad prezidento partijai „Respublika, pirmyn!“ (Le Republique En Marche, LREM) Senate atstovaus 20–30 senatorių.

Šie rezultatai neturėtų smarkiai paveikti E.Macrono galimybių prastumti parlamente savo ekonominių reformų darbotvarkę.

Šie rinkimai vyko pastaraisiais mėnesiais smarkiai nukritus 39 metų valstybės vadovo populiarumo reitingams.

Tačiau nauja apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbi sekmadienį, praėjus savaitei po to, kai E.Macronas pasirašė įstatymą dėl vienos svarbiausių savo kadencijos ekonominių reformų, suteikė pagrindo optimizmui.

Laikraštyje „Journal du Dimanche“ paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad prezidento darbą teigiamai vertina 45 proc. respondentų. Praėjusio mėnesio apklausoje palankiai apie E.Macrono darbą atsiliepė 40 proc. respondentų.

Prancūzijos senatorius renka ne visuomenė, o 76 tūkst. vietos ir nacionalinių įstatymų leidėjų. Tai buvo nepalanku LREM, nes ši politinė jėga įkurta tik 2016 metų balandį ir dar nėra įsitvirtinusi visos šalies mastu.

Vis dėlto E.Macrono komanda vylėsi, kad LREM, aukštuosiuose parlamento rūmuose turinti 29 atstovus, padidins turimų vietų skaičių įtraukdama į savo gretas įstatymų leidėjus, nusprendusius pakeisti partiją.

„Negaliu to pavadinti sėkme“, – sakė LREM frakcijos Senate vadovas Francois Patriat (Fransua Patrija). Jis prognozavo, kad galutiniai rezultatai parodys, jog partija turės 20–30 senatorių.

Respublikonai po šių rinkimų Senate turėtų kontroliuoti apie 150 vietų (turėjo 142 vietas).

„Tai išties puikios žinios“, – sakė įtakingas partijos veikėjas Bruno Retailleau (Bruno Retaijo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

untokas -nepagrįstai iškilusius--gyvenimas SKANDINA,

untokas  -nepagrįstai iškilusius--gyvenimas  SKANDINA, portretas
juk vien TRIUMFO euforijoje ilgai NEIŠBŪSI ----būtina visuomenei pademonstruoti- ką GALI nuveikti TEIGIAMO,--- deje, to nesimato ir ko gero,gerų darbų NEBUS,----juk MACRONAS atėjo ,kaip ir visi liberalai-- ne kaip KŪRĖJAI ,o VARTOTOJAI -- todėl prancūzams -tokia prezidento ir jo partijos LAIKYSENA, turėtų būti NEPRIIMTINA,------KO GERO ,šis prezidentas, prancūzų ISTORIJOJE liks , kaip praskriejantis METEORITAS, ir ne daugiau,----iš vis liberalizmas ar neoliberalizmas EUROPOJE yra, gyvenimo patvirtinta-- ATGYVENA, tą patį sako ir amerikiečiai.

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių