Prancūzijos prezidento rinkimai: tarptautinės žiniasklaidos reakcija

  • Teksto dydis:

Tarptautinė žiniasklaida analizuoja sekmadienį įvykusį Prancūzijos prezidento rinkimų pirmąjį ratą, o didieji laikraščiai reiškia paramą centristų kandidatui Emmanueliui Macronui (Emanueliui Makronui), tuo pačiu kritikuodami kraštutinių dešiniųjų kandidatę Marine Le Pen (Marin Le Pen).

„Le Pen pavojus nepraėjęs“

Kaimyninės Didžiosios Britanijos žiniasklaida giria stiprų proeuropietiško E.Macrono pasirodymą, bet priduria, kad nereikėtų ignoruoti prognozuojamos M.Le Pen sėkmės – kad ji, nors ir likusi antra, pateks į antrą rinkimų ratą gegužės 7 dieną.

„Prancūzų kraštutinių dešiniųjų pavojus nepraėjęs“, – rašė centro kairės pakraipos dienraštis „The Guardian“. Jis E.Macroną laiko „geriausia viltimi dideles problemas išgyvenančiai, bet didžiai šaliai“.

Verslo dienraštis „Financial Times“ savo ruožtu prognozuoja, kad antrasis ratas gegužės 7-ąją E.Macronui bus „karūnavimo aktas“.

Tačiau laikraštis perspėjo, kad E.Macronui vadovauti nebus lengva ir kad jis gali būti priverstas „smarkiai derėtis“ mėginant įgyvendinti savo reformų darbotvarkę.

Vienoje apžvalgoje Amerikos dešiniosios pakraipos transliuotojo „Fox“ svetainėje sakoma, kad M.Le Pen tebeturi geras galimybes, ir primenama apie netikėtą JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalę: „Iš tikrųjų ji gali pateikti dar didesnį netikėtumą nei vyriausiasis tviterininkas.“

„Suskaldyta Prancūzija“

Kai kurių šalių žiniasklaida pažymi, kad istorinį pralaimėjimą patyrė tiek pagrindinės srovės kairieji, tiek dešinieji. JAV laikraštis „The Wall Street Journal“ balsavimą pavadino „pribloškiamu priekaištu Prancūzijos pagrindinės srovės politinėms jėgoms“.

Straipsnyje pavadinimu „Suskaldyta Prancūzija“ Vokietijos laikraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ pažymėjo, jog daugiau kaip 40 proc. prancūzų rinkėjų atidavė savo balsus už kraštutinius dešiniuosius arba už kraštutinius kairiuosius.

„Macrono pergalė (pasiekta) tokia maža persvara, kad per dvejus ankstesnius prezidento rinkimus jis nebūtų pelnęs vietos antrajame rate“, – rašoma straipsnyje. „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ perspėja nelaikyti savaime suprantamu dalyku, kad centristas laimės ir gegužę.

Britų transliuotojas BBC nurodė, kad Prancūzija „įžengia į nežinomus politinius vandenis“ ir kad nepriklausomai, kas laimės antrąjį ratą, šalis yra „labai susiskaldžiusi“.

Pasak Šveicarijos laikraščio „Le Temps“, rezultatai rodo, kad Prancūzijos rinkėjai nori „didelių permainų“.

Antrajame rate „turi varžytis dvi Prancūzijos vizijos: įtraukianti ir atvira pasauliui bei jo rūpesčiams prieš apsiribojusią jos sienomis ir jos senais mitais“.

„Le Temps“ pažymi, kad ant kortos pastatyta daug: „Galutinis prancūzų pasirinkimas pakeis jų šalį, taip pat pasaulio veidą.“

Savas ar pašalinis?

„The New York Times“ atkreipia dėmesį į keistą E.Macrono statusą. Jis ir atsiribojo nuo isteblišmento partijų, ir yra atėjęs iš politinio elito.

„Jo biografija – saviškio, bet politika – žmogaus iš šalies, – rašė dienraštis. – Jeigu ... Macronui pavyks, pirmas jo iššūkis bus parduoti produktą, didele dalimi iki šiol beveik niekam nežinomą: save.“

Arčiau vieningos Europos?

Lenkijos centro kairės laikraštis „Gazeta Wyborcza“ išreiškė palengvėjimą, kad potencialaus Prancūzijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos, kuris galėtų reikšti katastrofą blokui, grėsmė, regis, šiek tiek nutolo, nes apklausos rodo, kad E.Macronas antrajame rate turėtų įveikti M.Le Pen.

„Europos Sąjungai reikia išgyventi skyrybas su Britanija, kurios ką tik prasidėjo. Tačiau „Frexit“ – Prancūzijos pasitraukimas iš Sąjungos – palaidotų Europos projektą. Ir būtent tai paskelbė Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen“, – rašė laikraštis.

Nepaprasta

Ispanijos dienraštis „El Pais“ redaktoriaus skiltyje rašė, kad jaunojo centristo E.Macrono sėkmė „rodo kelią, kuriuo turi eiti tradicinės partijos, jei nori atkurti ryšį su savo rinkėjais“.

„Žmogus, kuris sėkmingai siekia tapti jauniausiu Prancūzijos Respublikos prezidentu, prasiveržė krizės ir pesimizmo apimtoje Prancūzijoje“, – rašė laikraštis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

romesh

romesh portretas
gauti greitą paskolą per 72 valandas Aš val suteikti daugiau trauka uždaryti kiekvieną asmenį finansinių sunkumų ir Amene džiaugsmo į širdį, apie tai; turite finansinių problemų, jūs, kurie jie atmetė finansų įstaigoms dėl paruoštas paklausa; Jus domina pagerinti savo figūra veiklą ir grįžti į juos mesti savo finansinius planus; prieš 3% norma, jei jie yra geros reputacijos ir galės grąžinti gerą datą. Bet čia yra keletas cualesintervengo domenai: * finansinė * Nekilnojamojo paskolos * Paruošta investicijų * Auto paskola * Skolos konsolidavimas * Kredito marža * Antra Hipotekiniai * Išpirkimo kredito * Asmeniniai Paskolos PASTABA: Siųsti mus numerį ir metus, nusidėvėjimo jos paskolos ir mes atsiųsime jums paskolos mokėjimų konfigūraciją. paštas: financeurdepret@gmail.com financeurdepret@gmail.com financeurdepret@gmail.com

aišku

aišku portretas
kad mums, išrinkimas tos moters tai nieko gero, bet pasak mano kelių pažįstamų dirbančių Prancūzijoje, tai ten gyventojai jau tikrai nenori susitaikyti su sparčiai didėjančiu negrų ir musulmonų kiekiu, o jų ten jau ketvirtadalis ir jie pasiskaičiavę, kad po gerų dešimties metų imigrantų skaičius viršis prancūzų, taigi manau, kad nepaisant nei aplinkinių valstybių spaudimo, nei vietinių ypač jau įgavusių pilietybę imigrantų, tauta prabalsuos už Prancūziją prancūzams

...

... portretas
Jei Frexit ne šiais metais, tai paskui bus tik blogiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių