Prancūzijos vyriausybę palieka svarbus prezidento E. Macrono sąjungininkas

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teisingumo ministras Francois Bayrou (Fransua Bairu), svarbus prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) sąjungininkas, trečiadienį pareiškė, kad traukiasi iš vyriausybės, jo partijai įsitraukus į finansavimo skandalą.

Be to, apie savo pasitraukimą pranešė ir Europos reikalų ministrė Marielle de Sarnez (Marjel de Sarnez).

F.Bayrou įkurtas nedidelis centristinis Demokratų judėjimas („MoDem“) yra prieš 14 mėnesių E.Macrono įkurto judėjimo „Respublika, pirmyn“ („Republique En Marche“, REM) sąjungininkas. F.Bayrou buvo vienas iš dviejų „MoDem“ ministrų praeitą mėnesį prezidentu išrinkto E.Macrono vyriausybėje.

M.de Sarnez, kuri taip pat yra „MoDem“ narė, trečiadienį sakė Prancūzijos žiniasklaidai, jog ji ir F.Bayrou traukiasi iš vyriausybės, kad E.Macronas galėtų įgyvendinti savo užmojį apvalyti šalies politiką.

E.Macronas paskelbė atliksiantis mėnesį dirbančios vyriausybės dalinį pertvarkymą po parlamento rinkimų, suteikusių REM ir „MoDem“ absoliučią daugumą.

„Apsisprendžiau nebūti būsimos vyriausybės dalis“, – naujienų agentūrai AFP sakė F.Bayrou. Jis pridūrė, kad 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku spaudos konferenciją.

„MoDem“ yra kaltinama naudojusi Europos Parlamento lėšas padėjėjų, iš tikrųjų dirbusių Prancūzijoje, atlyginimams mokėti.

Antradienį taip pat paskelbė atsistatydinanti kita „MoDem“ narė vyriausybėje – gynybos ministrė Sylvie Goulard (Silvi Gular).

Per prezidento rinkimų kampaniją F.Bayrou buvo svarbus E.Macrono judėjimo rėmėjas. Jo palaikymas buvo ypač svarus naujajam prezidentui stengiantis užsitikrinti centristų balsų.

Pats F.Bayrou įtarimų dėl fiktyvių darbų jo partijoje nesureikšmina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių