Prekybos karas jau lėtina Kinijos ekonomikos augimą

  • Teksto dydis:

Ekonominis intensyvėjančio prekybos karo tarp Vašingtono ir Pekino poveikis praėjusį mėnesį susilpnino gamybos aktyvumą ir eksporto užsakymus Azijoje, praneša „Reuters“.

Eksportuotojų ir gamyklų sąlygos blogėjo, gamybos tyrimai Kinijoje rodė silpną plėtrą. Aktyvumas Pietų Korėjoje ir Indonezijoje sulėtėjo, o Malaizijoje ir Taivane - susitraukė.

Trečiadienį paskelbti duomenys parodė, kad pramonės gamyba Japonijoje ir Pietų Korėjoje buvo silpnesnė nei tikėtasi.

Prognozuojama, kad JAV ISM spalio gamybos tyrimas, kuris bus skelbiamas ketvirtadienį, parodys daug spartesnį augimo tempą negu Azijoje ir sustiprins Federalinio atsargų banko (FED) palūkanų didinimo lūkesčius.

Tokios regiono ekonomikos kaip Indonezija, Indija ir Filipinai yra labai pažeidžiamos. Be to, Kinijos gamybos sektorius praėjusį mėnesį augo vangiai po sustojimo rugsėjį. Tai parodė privatus gamybos sektoriaus tyrimas.

Remiantis oficialiu tyrimu, Kinijos gamybos sektorius spalį plėtėsi silpniausiu tempu per daugiau negu dvejus metus, o jam pakenkė lėtėjanti užsienio ir vidaus paklausa.

Trečiąjį ketvirtį Kinijos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas buvo lėčiausias nuo pasaulinės finansų krizės ir sudarė 6,5 proc.

Vašingtonas jau įvedė tarifus 250 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos prekėms. Kinija atsakė priemonėmis 110 mlrd. JAV dolerių vertės Jungtinių Valstijų prekėms. JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareikalavo, kad Kinija pakeistų intelektinės nuosavybės ir prekybos politikos praktiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zui Xui

Zui Xui portretas
Su komunistine kinija pasaulis neturejo problemu,kai jie zvirblius laike kenkejais ir juos gaude.Trumpas zino istorija ir protingai su komunistais elgiasi.

...

... portretas
O kas dėsis kai USD bus paneigtas?..

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Tai kodel nekrenta naftos kainos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių