Protestą Irane lydėjo skanduotė „mirtis Amerikai“ ir degančios JAV vėliavos

  • Teksto dydis:

Teherane tūkstančiai žmonių šeštadienį minėdami 1979 metų JAV ambasados apgulties metines skandavo „mirtis Amerikai“ ir degino JAV vėliavas, taip protestuodami prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) politiką.

Keli mėnesiai po 1979 metų islamo revoliucijos Teherane studentams šturmavus JAV ambasadą prasidėjo 444 dienas trukusi įkaitų krizė ir iki šių dienų besitęsiantis diplomatinių santykių atšalimas.

Prie buvusios ambasados susirinkę demonstrantai lazdomis mušė D. Trumpo atvaizdus, buvo demonstruojamas balistinės raketos modelis, taip parodant priešiškumą naujoms JAV sankcijoms.

„Šiemet dėl Trumpo antiiranietiškos politikos sujudo daugiau iraniečių“, – sakė Aukščiausiosios nacionalinės saugumo tarybos sekretorius admirolas Ali Shamkhani (Alis Šamchanis).

D. Trumpo administracija laikosi griežtesnės politikos Irano atžvilgiu ir grasina pasitraukti iš tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos.

Praėjusį mėnesį D. Trumpas atsisakė vėl patvirtinti 2015 metų sutartį tarp Teherano ir pasaulio galių, pagal kurią Iranui buvo panaikintos kai kurios sankcijos mainais už branduolinės programos stabdymą. JAV tada pagrasino, kad iš susitarimo gali pasitraukti bet kuriuo metu.

JAV taip pat pritaikė Iranui naujas sankcijas dėl jo vykdomos balistinių raketų programos.

Per šeštadienio protestą perskaitytame pranešime sakoma, kad iraniečiams „nusikaltėlė Amerika yra didžiausias priešas“ ir kad jie „smerkia žeminamus nekenčiamo JAV prezidento komentarus prieš didžią Irano tautą ir Revoliucijos gvardiją.“

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjus) ketvirtadienį iraniečius ragino niekada nepamiršti, kad „Amerika yra priešas“.

„Jei pasiduosime amerikiečiams, jie taps dar agresyvesni ir įžūlesni. Vienintelis sprendimas – priešintis“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Mirtis babajams ir kas jiems prijaucia

Anonimas

Anonimas portretas
Tinka ir Lietuvai. Lauk Amerikos OKUPANTUS is Lietuvos. Mirtis okupantams ir ju koloborantams.

Jo

Jo portretas
Paskutinius sakinius labai atidžiai reikėtų perskaityti mūsų subinlaižiams iš Vilniaus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių