PSO: tabakas kelia grėsmę planetos gerovei

Tabakas ne tik kenkia žmonių sveikatai, bet ir kelia grėsmę planetos gerovei, teigiama antradienį Ženevoje Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) paskelbtoje ataskaitoje.

Remiantis tyrimo duomenimis, tabako gamybai kasmet sunaudojama daugiau kaip 22 mlrd. tonų vandens.

Be kita ko, tabako auginimas trukdo ekonomikos plėtrai. Tabako laukai užima didžiulius derlingos žemės plotus, kuriuose galėtų būti auginamos kitos žemės ūkio kultūros. Tabakas susijęs su didžiule žala aplinkai, nes iškertami didžiuliai miškų plotai, dėl pesticidų naudojimo užteršiamas vanduo ir visur primėtoma cigarečių nuorūkų.

Beveik visas pasaulio tabakas išauginamas besivystančiose šalyse. Tarp 10 didžiausių gamintojų yra mažas pajamos turinčios šalys, kurios daugiau importuoja nei eksportuoja maisto produktus, kaip antai, Zimbabvė ir Malavis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žmogus - irgi tos Gamtos dalis... kol jis ne gėjus ar kokia lesbė, tai jau piktžolės.

€ portretas
Šiaip tai planetos gerovei didžiausią grėsmę kelia žmonės.

siziku klubas ta PSO

siziku  klubas  ta  PSO  portretas
tabako auginimas ir gamyba --nuline zala gamtai [ didziausia zala yra keliama zmoguj--bet cia jau jo reikalas] Gal geriau paskaiciuokit kiek milijonu ha derlingos zemes [negryztamai ] sunaikina skaluniniu duju gamyba kiek milijardu kubu vandens uztersiama chemikalais gruntiniai zemes gelmese sesantys gelo vandens telkiniai, kiek milijardu vandens kubu sunaikinama purskiant chemikalais GMO -CMO paselius amerikoj , kad isgautu nors koky derliu nualintoj zemeje , o tabakas tai paprasciausia zole....turinti gydomasias ar nuodingasias savybes kaip ir visos kitos augancios zoles ..beje ta PSO taip pat paskelbus yra ,kad gejai ,pedofilai ,-nera ligoniai ir jiems gydymas nereikalingas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių