Pusė dujotiekio „Nord Stream 2“ jau nutiesta

Bendrovė „Nord Stream 2 AG“, tiesianti to pačio pavadinimo dujotiekį tarp Rusijos ir Vokietijos, jau nutiesė per 600 km vamzdyno, kurio ilgis sieks 1220 km, paskelbė įmonės atstovas Jensas Mulleris.

„Dabar yra nutiesta daugiau nei 600 km dujotiekio“, – žiniasklaidai teigė J. Mulleris.

Tuo tarpu Vokietijos Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) pirmininkė Annegret Kramp-Karrenbauer, pareigose pakeitusi kanclerę Angelą Merkel, pareiškė, kad visi pagrindiniai sprendimai dėl „Nord Stream 2“ yra priimti, o projekto realizavimo sustabdyti nebeįmanoma.

„Kaip kitiems, taip ir man, „Nord Stream 2“ nėra tas projektas, kurį palaikyčiau visa širdimi. Tačiau visi pagrindiniai sprendimai buvo priimti anksčiau. Dabar projekto tiesiog nebeįmanoma paleisti vėjais“, – interviu Vokietijos žiniasklaidai kalbėjo A. Kramp-Karrenbauer. Pasak jos, Vokietija turi „teisėtų interesų energetinio aprūpinimo srityje.„

CDU pirmininkė pabrėžė, kad Vokietija palaikė ekonominius santykius su Maskva net šaltojo karo metais. A. Kramp-Karrenbauer pažymėjo nematanti rusiškų dujų keliamų grėsmių Vokietijos nepriklausomybei, nes šalis jau statosi suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalus, į kuriuos keliaus gamtinės dujos iš kitų šaltinių, taip pat ir iš Jungtinių Valstijų.

„Nord Stream 2“ statybos iš viso kainuos 9,5 mlrd. eurų, o dujotiekį paleisti planuojama šių metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Klausyk. JAV propogandos tai liksi ubagas ,o jie saipysis.Pati galingiausia salis ,o atrodo taip ,kad nusiures rusas ji puola ir skriaudzia..

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
PROTINGI TIE VOKIEČIAI.NA LENKAI IR KITOS ŠALYS BIJANČIOS TAIP RUSIŠKŲ DUJŲ,GALĖS NEPRIKLAUSOMAI JAS NUSIPIRKTI IŠ VOKIEČIŲ.TAS LIEČIA IR BANDERŲ KRAŠTĄ.TIK VOKIEČIAI MYLI TVARKĄ IR MOKĖT REIKĖS SĄŽININGAI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių