R. Muellerio komanda rengia ataskaitą dėl galimo Maskvos kišimosi į JAV rinkimus

  • Teksto dydis:

JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) komanda pradėjo rengti galutinę ataskaitą dėl numanomo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus, ketvirtadienį informavo televizija CNN.

Kaip pranešė jos šaltiniai, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sutiko raštu atsakyti į R. Muellerio klausimus, susijusius su tyrimu. Be to, prezidentas ir jo teisininkai pradėjo ruošti atsakymų į tokius klausimus variantus.

Pasak vieno iš šaltinių, D. Trumpo atsakymai galėtų tapti vienu paskutinių pusantro metų trukusio tyrimo etapų, po kurių bus paskelbta galutinė ataskaita.

Prezidento teisininkai taip pat įsitikinę, kad generalinio prokuroro Jeffo Sessionso (Džefo Sešonzo) atleidimas neturės įtakos D. Trumpo raštiškiems atsakymams, nurodė šaltinis.

Vis dėlto prezidento teisininkams ir R. Muellerio kolegoms nepavyko surengti derybų, per kurias būtų aptarta tiesioginio valstybės vadovo bendravimo su tyrėjais galimybė.

J. Sessionsas trečiadienį atsistatydino prezidento prašymu. Laikinuoju generaliniu prokuroru tapo Teisingumo departamento administracijos vadovas Matthew Whitakeris (Metjus Vitakeris), anksčiau kritikavęs R. Muellerio tyrimą.

Be įtariamo Rusijos kišimosi į balsavimą, specialusis prokuroras nagrinėja numanomus D. Trumpo rinkimų štabo ryšius su Maskva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kodėl Rusija tyli apie JAV kišimąsi į jos vidaus reikalaus?.. nenori išduot kurie JAV agentai jau jiems dirba?

natalija

natalija portretas
GERAS bajeris apie civilizuotus amerikos sprendimus kaip pasprendzia tai miestai buna sugriauti

onute

onute portretas
Jau senei atsibodusi tema gal yra nauju pletku paklausitume
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių