R. T. Erdoganas ir V. Putinas susitarė padidinti pagalbą Sirijos Alepo provincijai

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas penktadienį susitarė didinti pastangas, kad humanitarinė pagalba pasiektų gyventojus konflikto krečiamos Sirijos šiaurinėje Alepo provincijoje.

Kalbėdamiesi telefonu „abu lyderiai ... susitarė paspartinti pastangas užtikrinti, kad pagalba pasiektų Alepo žmones“, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. Pranešime sakoma, kad R.T.Erdoganas taip pat suteikė informacijos V.Putinui apie dabartinę Turkijos karinę operaciją Sirijos teritorijoje.

Šis pokalbis buvo naujausias ženklas, bylojantis apie gerėjančius Maskvos ir Ankaros ryšius. Abi šalys birželį susitarė normalizuoti santykius, smarkiai pašlijusius, kai Turkijos pajėgos pernai lapkritį numušė vieną Rusijos karo lėktuvą prie sienos su Sirija.

Anatolijos naujienų agentūra nurodė, kad abu lyderiai pabrėžė būtinybę kovoti su „visomis teroro grupuotėmis“ Sirijoje, įskaitant džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS).

Kremlius patvirtino, kad abu lyderiai kalbėjosi telefonu.

„Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas plačiai apsikeitė nuomonėmis apie padėtį Sirijoje ir pabrėžė bendrų pastangų kovoti su terorizmu svarbą“, – sakoma Kremliaus pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių