R. T. Erdoganas gąsdina: tuoj joks europietis negalės saugiai žengti į gatvę

  • Teksto dydis:

Neslopstant Ankaros ir Europos Sąjungos santykių krizei, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) trečiadienį perspėjo, kad europiečiai rizikuoja būti „nesaugūs“ pasaulio gatvėse.

„Jei ir toliau taip elgsitės, rytoj jokioje pasaulio dalyje joks europietis, joks vakarietis negalės saugiai ir taikiai žengti į gatvę“, – Ankaroje sakydamas kalbą pareiškė R.T.Erdoganas.

Jis plačiau nepaaiškino, ką turi omenyje, bet tikriausiai norėjo pasakyti, kad europiečiai rizikuoja sulaukti tokio paties elgesio, su kuriuo, kaip jis sako, susiduria turkai ir musulmonai Europoje.

Turkijos ir Europos santykiai yra labai įtempti nuo to laiko, kai Turkijos ministrams nebuvo leista agituoti Europoje gyvenančių turkų kito mėnesio referendume balsuoti už R.T.Erdogano galių išplėtimą.

Ankara pareiškė, kad toks elgesys primena nacių Vokietiją, ir kėlė aliarmą dėl to, ką vadina Europoje kylančiu rasizmu ir islamofobija.

R.T.Erdoganas perspėjo Europą, kad Turkija „nėra tokia šalis, kurią galima stumdyti, niukinti, su kurios garbe galima žaisti, kurios ministrus galima išmesti pro duris, piliečius tampyti žeme“.

Jis sakė, kad pasaulis „labai atidžiai“ stebi Europos veiksmus, ir pridūrė: „Mes, kaip Turkija, raginame Europą gerbti demokratiją, žmogaus teises, laisves.“

Jo kartojamus palyginimus su nacių Vokietija griežtai pasmerkė Europos Sąjunga, Berlynas ir Haga, dar labiau komplikuodami krizę, kuri iškėlė klausimų dėl Turkijos siekio įstoti į ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

muter kur tu ten?

muter kur tu ten? portretas
tai parazitas susilde motinele frauMerkel uzantyje gyvatyna....pakele tona Turku chano provaikis zada Europa atverti paleisdamas nuo grandines islamistus .taip jis isiteiks savo priesininkams ,nes kinkos dreba del savo kailio!!!

humanistas

humanistas portretas
Laukiu nesulaukiu kol Vokietijoje vietoj Merkel valdzioje atsiras naujas Adoliukas. Taip ir matau visus Vokietijos turkus, arabus ir negrus senose koncentracijos stovyklose. Jus galvojate kad ju nenugriove vien tik tam kad jums butu ka parodyti? Klystate. Istorija sukasi ratu, visko gali prireikti.Dziaugiuosi kad kaunieciai rupinasi IX fortu. Bus kur sukisti turkus ir kitus musulmonus.

kaunietis

kaunietis portretas
tipiškas azijatas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių