R. T. Erdoganas vadina Izraelį „teroristine valstybe“

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sekmadienį pavadino Izraelį „teroristine valstybe“ ir pažadėjo panaudoti „visas kovos priemones“ prieš JAV sprendimą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

„Palestina yra nekalta auka ... Kas dėl Izraelio – tai teroristinė valstybė, taip, teroristinė!“ – pareiškė R. T. Erdoganas, sakydamas kalbą šalies centriniame regione esančiame Sivaso mieste.

„Mes nepaliksime Jeruzalės vaikus žudančios valstybės malonei“, – pridūrė jis.

R. T. Erdoganas kalbėjo kelios dienos po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pripažino Jeruzalę Izraelio sostine, tuo supykdydamas palestiniečius ir išprovokuodamas protestus musulmoniškose šalyse.

Keturi palestiniečiai žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti per smurto protrūkį po minėto D. Trumpo paskelbimo.

Iš Gazos Ruožo buvo leidžiamos raketos, o Izraelio karo lėktuvai atsakydami atakavo taikinius Gazos Ruože.

Jeruzalės, kurios rytinį sektorių palestiniečiai mato savo būsimos valstybės sostine, statusą R. T. Erdoganas anksčiau pavadino „raudona linija“ musulmonams. D. Trumpo deklaraciją jis pavadino niekine.

Turkijos prezidentas, pasinaudodamas savo, kaip Islamo bendradarbiavimo organizacijos (OIC) dabartinio vadovo, padėtimi, trečiadienį šaukia šios musulmoniškų valstybių organizacijos viršūnių susitikimą.

„Mes parodysime, kad šios priemonės taikymas nebus toks lengvas“, – sekmadienį pridūrė jis.

Sakydamas kalbą R. T. Erdoganas laikė nuotrauką, kurioje, pasak jo, matyti Izraelio karių nutempiamas 14-metis palestiniečių berniukas iš Hebrono okupuotame Vakarų Krante.

Pernai Turkija ir Izraelis užbaigė ginčą dėl izraeliečių 2010 metais surengto reido turkų laive, mėginusiame prasiveržti į blokuojamą Gazos Ruožą. Per tą incidentą žuvo 10 turkų aktyvistų.

Pastaruoju metu abi šalys plėtė bendradarbiavimą, ypač energetikos sektoriuje, bet R. T. Erdoganas, laikantis save palestiniečių reikalo gynėju, ir toliau dažnai kritikuoja Izraelio politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is kur

is kur portretas
is kur arsirado nacizmas marksizmas fasizmas kysinkavimas karteliniai susitarimai paskaitykit zydu Talmudas ir viska suprasit

Nieko naujo

Nieko naujo  portretas
Izraelis ir atsirado teroro pagalba, kaip teroristinė valstybė. Tik jų terorizmo lygis nėra didelis, lyginant su Š.Korėja ir Putino Rusija.

nors

nors portretas
jis irgi ne sventas bet teisus juk nepaslepsi ka daro zydai juk ju deka ir trampas valdo pagal ju igeidzius ir dar ???? kas organizavo ir privede zmones prie terorizmo bangos juk reikejo zmogu paversti zverimi kad tai ivyktu nes jav kisimasis i kitu tautu gyvenima tai ko gero tai bendras czv ir mosad /darbas/ kurio rezultatai ryskeja ir patys savo /namuose/ nesusitvarko/ o kirsina visa pasauli nuo ko kencia ir nyksta mazosios tautos ir tai ju tikslas uzvaldyti pasauli dirbtinai keliant ir propoguojant gresmes nuo kuriu jau koktu......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių