R. Tillersonas: JAV niekada nepripažins Krymo aneksijos be Ukrainos sutikimo

  • Teksto dydis:

Vašingtono administracija neketina pripažinti teisėtu Rusijos įvykdyto Krymo atplėšimo, jeigu su šia aneksija nesutiks Ukraina, trečiadienį pareiškė kandidatas į JAV valstybės sekretoriaus postą Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas).

"Ne, vienintelis būdas, kada galėtume tai pripažinti - jeigu bus platesnis susitarimas, kuris tenkintų ir Ukrainos liaudį", - per jo kandidatūros svarstymą Senate R.Tillersonas atsakė į klausimą, ar Jungtinės Valstijos galėtų pripažinti minėto Juodosios jūros pusiasalio inkorporavimą į Rusijos Federacijos sudėtį.

"Be šito mes niekada to nepripažinsime", - pridūrė jis.

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sakė, kad norėtų artimesnių ryšių su Rusija, bet R.Tillersonas atrodė norintis įtikinti įstatymų leidėjus, kad jis būtų Maskvos priešininkas arba partneris, bet ne draugas.

"Mūsų NATO sąjungininkai teisūs, nerimaudami dėl stiprėjančios Rusijos", - pabrėžė jis ir išreiškė nusivylimą, kad kadenciją baigiantis prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) nesiėmė "stipresnio atsako", kai Maskva aneksavo Krymą.

Ši jo pozicija atrodo kitokia negu D.Trumpo, atmesdavusio susirūpinimą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino agresyvių veiksmų Ukrainos atžvilgiu.

JAV turi lyderiauti Artimuosiuose Rytuose

JAV išrinktojo prezidento paskirtas būsimasis valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) pareiškė, kad norint sureguliuoti situaciją Artimuosiuose Rytuose pirmiausia reikia atkurti santykius su ilgametėmis partnerėmis Jungtinėmis Valstijomis.

„Manau, kad pirmas žingsnis, kurį turime padaryti, yra atkurti santykius su mūsų tradiciniais draugais ir partneriais (Artimųjų Rytų) regione ir vėl patvirtinti, kad grįžtame ten kaip lyderiai, turintys planą, kaip panaikinti dabartinių įvykių Sirijoje priežastis“, – sakė R.Tillersonas.

Pasak jo, vykdydamos ligšiolinę politiką Jungtinės Valstijos niekaip negalėjo pakeisti padėties tame regione.

„Rusija, Sirija, Turkija ir Iranas vadovauja tam, kas dabar vyksta (Sirijoje). Mes privalome atkurti santykius su jau seniai NATO partnere esančios Turkijos prezidentu“, – pažymėjo jis.

Anot R.Tillersono, „Turkija, nesant JAV, pradėjo sau ieškoti kitų partnerių, tokių kaip Rusija“. Jis pažymėjo, kad Maskva, kitaip negu Ankara, nėra sena JAV sąjungininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
kč kas kalba,tai jau visiems nusibodo debiliškos kalbaos,svarbu darbai teisūs
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių