R. Tillersonas kitą savaitę susitiks su NATO nariais

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas), kuris planavo nedalyvauti NATO ministrų susitikime, kitą savaitę susitiks su šio aljanso nariais, penktadienį sakė atstovas.

Valstybės departamentas negalėjo patvirtinti, ar naujasis, kovo 31 dienos susitikimas Briuselyje pakeis planuotą užsienio reikalų ministrų susitikimą balandžio 5-6 dienomis, kuriame R.Tillersonas nedalyvaus.

Anksčiau šią savaitę R.Tillersonas privertė sunerimti Vašingtono sąjungininkes Europoje: jo biuras paskelbė, kad jis negalės dalyvauti šiame Aljanso susitikime.

Tačiau diplomatai stengėsi surasti kitą datą, tinkamą pasiuntiniui iš pagrindinės NATO narės.

„Valstybės sekretorius aplankys NATO Briuselyje ... kovo 31 dieną. Šis vizitas įvyks po jo kelionės į Ankarą ... Detalės apie jo tvarkaraštį bus paskelbtos vėliau“, – sakė atstovas.

Kitas pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, jog dar neaišku, ar visas užsienio reikalų ministrų susitikimas bus paankstintas iki R.Tillersonui tinkamos datos, ar tai bus atskiros jo derybos.

Balandžio pradžioje prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) Jungtinėse Valstijose turi aplankyti Kinijos lyderis Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ir R.Tillersonas turėtų dalyvauti jų susitikimuose.

Tačiau jo biuras to dar nepatvirtino, o R.Tillersono atsisakymas dalyvauti seniai planuotose NATO derybose iškėlė klausimų dėl JAV įsipareigojimų savo sąjungininkėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių