R. Tillersonas patvirtino JAV pasiruošimą kalbėtis su Šiaurės Korėja

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas patvirtino, kad Vašingtonas Šiaurės Korėjos konflikte pasiruošęs kabėtis su komunistine vadovybe Pchenjane.

Komunikacijos kanalai su Šiaurės Korėja turi būti atviri, pareiškė jis penktadienį Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje. Kartu R. Tillersonas pabrėžė, kad dialogas galės prasidėti tik tada, kai šalis ilgalaikiai nutrauks „savo grėsmingą elgesį“.

R. Tillersonas antradienį pasisakė už tiesioginius pokalbius su Šiaurės Korėja „be išankstinių sąlygų“, tačiau sulaukė paprieštaravimo iš Baltųjų rūmų. Valstybės departamentas tada sušvelnino sekretoriaus pasisakymą.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas Saugumo Tarybos susitikime įspėjo dėl tolesnio konflikto paaštrėjimo ir galimų „katastrofiškų“ padarinių. Jis pasisakė už taikų krizės sureguliavimą. Diplomatija esą yra vienintelis kelias ilgalaikei taikai ir branduoliniam nusiginklavimui.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas tuo tarpu apkaltino Rusiją nepakankamomis pastangomis, siekiant išspręsti Šiaurės Korėjos konfliktą. „Kinija padeda, Rusija nepadeda“, - pareiškė jis penktadienį po pokalbio telefonus su Vladimiru Putinu. D. Trumpas pabrėžė, kad tikisi didesnės Maskvos paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokios

kokios portretas
ten derybos ar kalba su jankiais, kurie tik klastingai apgauti nori ir jai pavyktų, sunaikinti eilinę valstybę

po

po portretas
70m atsibudo kai pamate kad tai ne juokai juk kas 1 pradejo intervencija jei ne jav ir tsrs/rusai/ tai buvo ginklu bandymas ant niekuo nekaltu zmoniu kas vyksta ir siandien su visokiais politiniais/pasiteisinimais kuriais genocido nepateisinsi jokiais tikslais tai banditizmas ir masiskas valstybiniu mastu kurias valdo isgamos pasiremdamos marionetemis ir tiesiogiai....

Melagiai JAV

Melagiai JAV portretas
Eilinis JAV blefas ir melas. Neturėjo jankių maitvanagiai darbo išrinko neįtikusį prezidentą. Dabar pjaunasi kaip šunauja tarpusavyje. Tačiau kenčia nuo tų pjautinių Š. Koreja, nes ji yra nukreipimo nuo vidaus provblemų objektas..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių