Rinkimų belaukiant: A.Merkel pirmauja pagal populiarumą, tačiau varžovės vejasi

  • Teksto dydis:

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki Vokietijos rinkimų, kanclerės Angelos Merkel konservatoriai trečiadienį smarkiai pirmauja visuomenės apklausose, nepaisant sustiprėjusių jų varžovų socialdemokratų pozicijų.

Asmeniniuose reitinguose A.Merkel gali didžiuotis turinti 26 proc. persvarą prieš savo varžovą socialdemokratą Peerą Steinbruecką (Perą Šteinbriuką), artėjant rugsėjo 22 dieną numatytiems rinkimams.

Nors po varžovų vienintelių debatų televizijoje rugsėjo 1 dieną A.Merkel populiarumas smuko 3 proc., o P.Steinbruecko 3 proc. išaugo, ji vis vien tebepirmauja - už kanclerę savo balsus yra pasiryžę atiduoti 52 proc. rinkėjų, o už socialdemokratų lyderį - 26 proc., rodo instituto "Forsa" surengtos apklausos rezultatai.

Kanclerės Krikščionių demokratų partija (CDU) ir jos Bavarijos žemės seserinė partija CSU iš viso sulaukė 39 proc., o jų partnerė koalicinėje vyriausybėje Laisvieji demokratai - 6 proc. apklaustųjų palaikymo. Bendrai jos gavo 45 proc. respondentų balsų.

Tuo tarpu centro dešinioji Socialdemokratų partija (SPD) pakilo 2 proc. ir gali tikėtis 25 proc. pritarimo, tačiau jos partnerė opozicijoje Žaliųjų partija parodė blogiausią rezultatą per pastaruosius ketverius metus – ją remia tik 9 proc. apklaustųjų balsų.

Už Vokietijos kraštutinę kairiųjų partiją "Kairė" ("Die Linke" pasisakė 10 proc. apklausos dalyvių, o tai reiškia, kad už pagrindines opozicines partijas savo balsus yra pasirengę atiduoti 44 proc. rinkėjų, tai yra vos vienu procentu mažiau nei už valdančiąja koaliciją.

Tačiau SPD ir žalieji tvirtina, kad, jų požiūriu, kairiųjų partija yra itin kraštutinė ir jie neformuos koalicijos su kraštutiniais kairiaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių