Rusija atmeta Indonezijos kaltinimus propaganda

  • Teksto dydis:

Maskva pirmadienį paneigė bet kokį savo kišimąsi į artėjančius Indonezijos rinkimus, šalies prezidentui Joko Widodo (Džokui Vidodui) pareiškus, kad jo priešininkai naudojasi „Rusijos propaganda“, siekdami iškraipyti faktus ir skleisti melagingas naujienas.

„Kaip žinome, terminas „Rusijos propaganda“ atsirado 2016 metais Jungtinėse Valstijose per prezidento rinkimus. Šis terminas tikrovėje neturi pagrindo“, – parašė Rusijos ambasadorius Džakartoje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Pabrėžiame, kad Rusijos pagrindinė pozicija -  nesikišti į  vidaus reikalus ir rinkimų procesą užsienio šalyse, įskaitant Indoneziją, mūsų artimą bičiulę ir svarbią partnerę“, – parašė jis.

Tuo metu antros prezidento kadencijos siekiantis J. Widodo plačiau nepaaiškino, ką jis turėjo galvoje, pavartodamas  terminą „Rusijos propaganda“. Jis taip pat nekaltino Maskvos kišimusi į rinkimus tiesiogiai. 

„Yra tokia kampanijos komanda, ruošianti ... „Rusijos propagandą“, kuri nuolat spjaudosi... šmeižtu, nuodėmėmis ir melagingais pranešimais“, – sakė jis šeštadienį, dalyvaudamas viename rinkimų kampanijos renginyje Surabajoje, Rytų Javoje.

J. Widodo taip pat neįvardijo šioje šmeižto kampanijoje dalyvaujančių savo oponentų.

Balandžio 17 dieną vyksiančiuose prezidento rinkimuose jis varžysis su Prabowo Subianto (Prabovu Subiantu). Abu jau dalyvavo prezidento rinkimuose 2014 metais.

Rusija yra kaltinama dėl kišimosi į JAV prezidento rinkimus 2016 metais, siekiant nusverti jų rezultatus dabartinio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naudai.

Maskva šiuos kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nenustebintų,kad rasti aukso žiedą,ruskis persijotų ir krūvą šūdo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių