Rusija neigia po „Zapad“ pratybų palikusi karius Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Maskva "fantazijomis" pavadino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininko Viktoro Muženkos pareiškimą, kad ne visi rusų kariai, dalyvavę anksčiau šį mėnesį vykusiose bendrose Rusijos ir Baltarusijos karinėse pratybose "Zapad 2017", grįžo į savo nuolatinio dislokavimo vietas, šeštadienį nurodė Rusijos gynybos ministerija.

"Kalbant apie Rusijos pajėgų dalinius, dalyvavusius bendruose strateginiuose mokymuose "Zapad 2017", visi jie grįžo į nuolatinės dislokacijos punktus", - žurnalistams sakė ministerijos atstovas spaudai generolas majoras Igoris Konašenkovas.

V.Muženka ankstesnę dieną teigė Vakarų žiniasklaidai, kad Rusija iš Baltarusijos išvedė ne visus pratybose dalyvavusius karius, nors buvo pažadėjusi jų nepalikti.

Pasak I.Konašenkovo, V.Muženkos pareiškimai apie Baltarusijoje "paslėptas" Rusijos pajėgas "demonstruoja jo profesinį netinkamumą".

"Absoliutus operatyvinės padėties nevaldymas už šimtų kilometrų nuo savo šalies sostinės ir fantazijos apie ten esančių pajėgų skaičių - priežastis nedelsiant atleisti tokį Generalinio štabo viršininką", - pareiškė Rusijos gynybos ministerijos atstovas.

Baltarusijos kariškiai penktadienį pranešė, kad iš šalies išvyko paskutinis geležinkelio sąstatas, gabenantis "Zapad" pratybose dalyvavusius rusų karius ir jų įrangą.

Bendrų Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų „Zapad“ aktyvioji dalis vyko rugsėjo 14–20 dienomis Baltarusijoje ir Rusijos Kaliningrado, Leningrado bei Pskovo srityse. Tokios pratybos yra rengiamos kas dveji metai.

Kaip nurodo Minskas ir Maskva, šiemet „Zapad“ pratybose dalyvavo apie 12,7 tūkst. karių ir apie 680 karinės technikos vienetų. Baltarusijoje vykusiuose manevruose dalyvavo apie 10,2 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 7 tūkst. baltarusių ir apie 3 tūkst. rusų karių.

Rusija ir Baltarusija teigė, kad pratybų pobūdis yra gynybinis ir antiteroristinis. Tačiau Vakarų šalys tvirtino, kad dalyvavusių karių skaičius dirbtinai sumažintas, dalies manevrų nepriskiriant „Zapad 2017“. Pagal tarptautinę teisę, pratybose iki 13 tūkst. karių taikomi mažesni reikalavimai dėl stebėtojų kvietimo.

Antradienį pristatydami šių pratybų pirminį vertinimą, Lietuvos kariuomenės atstovai patvirtino, jog pratybų scenarijus buvo puolamasis – imituotas Baltijos šalių puolimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha... o kokiam cia xoxolu Myzniekuj

cha... o  kokiam  cia  xoxolu  Myzniekuj portretas
rusai turi duot ataskaita --paliko jie toj baltarusijoj savo karius ar nepaliko ?? jei reikejo tai ir paliko ...reiks ir dar atgabens tris kart tiek ,koks kieno supistas reikalas , ziurekit kiek pas jus amerikonai su nato xalujais tanku ,raketu ir samdomu zudiku batalionais priveze...na o veliau jau y rusus attkreipt demesy galesit.....

Anonimas

Anonimas portretas
Liko 100 000 ir visi sėdi Lino klumpėse, kiek ankštoka, tai klumpės skilo.

beretes

beretes portretas
tai ko nestebejot liko tu kariu ar ne?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių