Rusija neleido Latvijos europarlamentarei atvykti į B. Nemcovo laidotuves

  • Teksto dydis:

Latvijos europarlamentarė Sandra Kalnietė pirmadienį pranešė, kad nebuvo įleista į Rusiją, kur ji tikėjosi dalyvauti praeitą savaitgalį nužudyto opozicijos aktyvisto Boriso Nemcovo laidotuvėse.

S.Kalnietė atskrido į Maskvos Šeremetjevo oro uostą, bet Rusijos pareigūnai neįleido jos į šalies teritoriją, ji sakė BNS.

Latvijos konsulinė tarnyba, susisiekusi su oro uosto pareigūnais, sulaukė paaiškinimo, kad S.Kalnietė turės išskristi kitu reisu, nes ji yra Rusijoje nepageidaujamas asmuo.

S.Kalnietė parašė savo „Twitter“ paskyroje rašė: „Man ką tik pranešė, kad man nesuteiktas leidimas įvažiuoti į Maskvą, remiantis kodekso 27.1 straipsniu“, nors pareigūnai nepaaiškino, koks yra to straipsnio turinys.

Europarlamentarė pridūrė, kad iki kito reiso į Rygą jai teks nakvoti oro uosto tranzito zonoje, kur anksčiau buvo įstrigęs JAV žvalgybos paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas (Edvardas Snoudenas).

Iškilaus Rusijos opozicijos veikėjo ir prezidento Vladimiro Putino kritiko B.Nemcovo nužudymas penktadienį Maskvos centre ant vieno tilto netoli Kremliaus sienų sukėlė didžiulį pasipiktinimą Rusijoje bei užsienyje. Sekmadienį jo atminimui Maskvoje buvo surengtos didžiulės eitynės, kuriose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.

B.Nemcovo laidotuvės vyks antradienį.

Latvijos užsienio reikalų ministerija pareiškė protestą dėl Rusijos sprendimo neleisti S.Kalnietei dalyvauti aktyvisto laidotuvėse.

„Toks Rusijos žingsnis visiškai nesuprantamas, nes jis prieštarauja elementariems humaniškumo principams. Minėti Rusijos veiksmai neskatina abipusio pasitikėjimo ir daro poveikį dvišalio bendradarbiavimo atmosferai“, – sakoma URM pranešime.

Lenkijos Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius (Bogdanas Borusevičius) pirmadienį taip pat pranešė, kad Rusija neišdavė jam vizos vykti į B.Nemcovo laidotuves.

Tuo tarpu Rygos merui Nilui Ušakovui, prorusiškos kairiosios partijos „Santarvės centras“ lyderiui, Maskva leido atvykti.

N.Ušakovas sakė BNS, kad vyksta į Maskvą „siaurame rate paminėti Boriso Nemcovo“. Antradienį jis planuoja kartu su kitų Europos Sąjungos šalių atstovais dalyvauti gedulingoje ceremonijoje Sacharovo centre.

Iš Lietuvos oficialių asmenų B.Nemcovo laidotuvėse planuoja dalyvauti užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zirgagalva

zirgagalva portretas
praitais metais valerijos ir kt. rusijos zvaigzdziu latviai neisileido i JURMALOje organizuojamus grandiozinius renginius,tai prarado milijardus,t.y.tukstanciai latviu liko be darbo[istustejo vilos,restoranai,viesbuciai,kt...],nes rusai,uzpyke,visus renginius pervede i SOCI.

JO

JO portretas
Rusija kuo toliau tuo daugiau tolsta nuo demokratijos. Tikra fašistinė diktatūra.

Anonimas

Anonimas portretas
teisingai kad neisileidzia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių