Rusija nepatvirtino pranešimo apie Barenco jūroje pamestą branduolinę raketą

  • Teksto dydis:

Vienas Rusijos parlamento aukšto rango pareigūnas trečiadienį sakė neturįs informacijos apie JAV žiniasklaidos paskelbtą pranešimą, kad rusų kariškiai ieško praeitų metų pabaigoje į Barenco jūrą nukritusios raketos su branduoliniu varikliu.

"Nėra informacijos, negaliu patvirtinti", - sakė naujienų agentūrai "Interfax" Federacijos Tarybos gynybos ir saugumo komiteto pirmininko pavaduotojas Jevgenijus Serebrenikovas, paklaustas apie numanomą incidentą.

Antradienį vakare JAV televizija CNBC, remdamasi šaltiniais, susipažinusiais su slapta šalies žvalgybos ataskaita, pranešė, kad Rusija mėgins surasti branduolinę raketą, esą nukritusią į Barenco jūrą 2017 metų pabaigoje per nesėkmingą bandymą. Šioje operacijoje esą turi dalyvauti trys laivai.

Kaip skelbia CNBS, JAV žvalgybos ataskaitoje neužsimenama apie galimą pavojų žmonių sveikatai ir aplinkai dėl potencialios branduolinės taršos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šių metų kovą per savo metinį pranešimą gyrėsi, jog jo šalis sukūrė branduolinio variklio varomą raketą, galinčią nuskrieti neribotą atstumą. Vis dėlto, kaip nurodo CNBS, atlikti keli šio ginklo bandymai nebuvo sėkmingi, nors Maskva šias nesėkmes neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kiek tokio gando pagrindu galima teroristams 'fuflo' prastumt?

Kirvis

Kirvis portretas
Nera analogu... :D

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Buvau toje Barencūchoje ir dar šiauriau.Paieškojus,tai ten rastumėt ne tik ruskų hiperraketų su branduoliniais varikliais,bet ir užsimetusių sovietinių bombų su hiperatominiais(šimtų megatonų) užtaisais ir ne vieną,nors kelios ten ir buvo išbandytos(susprogdintos) žmonijos sveikatai ,,pataisyti''.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių