Rusija pradėjo milžiniško dujų telkinio Arktyje įsisavinimą

Vladimiras Putinas per vaizdo transliaciją simbolinio mygtuko paspaudimu pradėjo Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ priklausančio milžiniško Charasaveisko dujų telkinio į Arkties vandenyną įsirėžusiame Jamalo pusiasalyje įsisavinimo darbus. Pasak „Gazprom“ generalinio direktoriaus Aleksejaus Milerio, dujos telkinyje bus pradėtos išgauti 2023 m., o gavyba tęsis net 108 metus - iki 2131-ųjų.

„Nuo 2030 m. Jamalo pusiasalyje kasmet bus išgaunama 310-360 mlrd. kub. m dujų vidaus vartojimui ir eksportui „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekiais“, - sakė V. Putinas.

„Tai yra tikrai didžiulis ir labai įdomus darbas“, - teigė Rusijos prezidentas.

Dujų telkinio atvėrimo ceremonijoje dalyvavęs A. Mileris tikino, kad gamtinės dujos iš Charasaveisko telkinio bus išgaunamos daugiau nei šimtmetį.

„Charasaveisko eksploatacijos projektas yra apskaičiuotas 108 metams, o tai reiškia, kad dujos telkinyje bus išgaunamos iki 2131 m.“, - pareiškė jis.

„Gazprom“ Charasaveisko telkinį įsisavinti nusprendė pernai liepą. Dujos išgauti bus pradėtos 2023 m., o pradžioje dujų išgavimo apimtys sieks kur kas mažiau nei žada V. Putinas - 32 mlrd. kub. m per metus.

„Gazprom“ vadovo teigimu, prie dujų telkinio įsisavinimo projekto dirbs 5 500 statybininkų, o gruntą gręš rusiška technika. „Bus naudojami 6 naujausios kartos rusiški gręžimo įrengimai „Jekaterina“, kurie jau įrodė savo patikimumą ir efektyvumą“, - sakė A. Mileris.

Pasak A. Milerio, Jamalo pusiasalio dujų telkiniai gali tapti Rusijos dujų gavybos branduoliu, išgautas gamtines dujas nukreipiant „tiek į Vakarus, tiek į Rytus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
..o cia jau Napoleona reiktu prikelti is sv.Elenos salos...nes visi gamtos ishtekliai turetu priklausyti visiems Zemes zmonems,visoms valstybems[juk tai is musu bendros Zemes.atrodo esam jau ir kitose planetose[nusitaike] o zeme tushtinam atskirai…..

zemo lygio

zemo lygio  portretas
protingi zmones neraso ,cia tik maskvos garbintojai ,garbina patys save,kas uodega pakels jei ne pats sau,

natalija

natalija portretas
MALACIAI RUSAI TOKIO PREZIDENTO REIKETU PAIESKOT SU ZIBURIU SVEIKINU PUTINA PROTINGAS ZMOGUS
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių