Rusija skelbia grąžinusi paskutinę tarybinę skolą

  • Teksto dydis:

Praėjus daugiau nei ketvirčiui amžiaus po Tarybų Sąjungos žlugimo, Rusija pirmadienį pranešė grąžinusi paskutinę skolą užsienio valstybei, kurią paveldėjo iš Tarybų Sąjungos.

Šalies Finansų ministerija išplatintame pareiškime paskelbė, kad Rusija sumokėjo 125,2 mln. JAV dolerių skolą Bosnijai. Šį įsipareigojimą pastaroji paveldėjo iš dabar jau taip pat neegzistuojančios valstybės Jugoslavijos pagal dvišalius prekybos susitarimus.

„2017 metų rugpjūčio 8 d. Rusijos Federacija grąžino skolą Bosnijai ir Hercogovinai, – pranešė Rusijos finansų ministerija. – Bosnija ir Hercogovina buvo paskutinė buvusios Tarybų Sąjungos užsienio kreditorė.“

Susitarimą dėl skolos grąžinimo šalys pasirašė Maskvoje kovo 21 d. Jis įsigaliojo liepos 20 d.

Rusija prisiėmė visas Tarybų Sąjungos užsienio skolas po to, kai ši žlugo 1991 metų gruodžio 26 d. Skolos sudarė maždaug 70 mlrd. JAV dolerių, ir didžioji jų dalis buvo sukaupta per paskutinius šešerius Tarybų Sąjungos egzistavimo metus.

1998 metais Rusija buvo priversta stabdyti skolų grąžinimą dėl prastos ekonominės padėties. Tačiau 2006 metais dėl kylančių naftos ir dujų kainų Rusija anksčiau laiko grąžino daugiau nei 20 mlrd. JAV dolerių skolų septyniolikai Paryžiaus klubui priklausančių šalių.


Šiame straipsnyje: RusijaTarybų Sąjunga

NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
> alfa - pasidomėkite USA užsienio valstybine skola :))))

pritariu

pritariu portretas
> Arvys, kai tik jankių pabalio kolonija gražins skolą už nutiestus kelius, pastatytas gamyklas, mokyklas, ligonines....., o dėl į pabalio sklypą inkorporuotą Wilno bei Memel atskira kalba.

Arvys

Arvys portretas
Kada grazins skolas Baltijos salims uz okupacija ir jos padarinius???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių