Rusija sveikina specialų statusą rytiniams Ukrainos regionams užtikrinantį įstatymą

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį kaip „didelį žingsnį teisinga kryptimi“ pasveikino Ukrainos parlamento sprendimą suteikti specialų statusą dviems rytiniams šalies regionams, kuriuose prorusiški separatistai kovoja už atsiskyrimą nuo Kijevo.

„Rusija vertina šį dokumentą kaip žingsnį teisinga kryptimi, kuris atitinka dvasią susitarimų, kuriuos užfiksavo Rusija, Ukraina, JAV ir Europos Sąjunga balandžio 17-osios Ženevos pareiškime, taip pat liepos 2 dienos Berlyno deklaracijoje“, – sakoma pranešime, kuris skelbiamas Rusijos URM interneto svetainėje.

Ministerija taip pat perspėjo, kad bet kokios pastangos iš esmės pakeisti arba panaikini šį ketvirtadienį Kijevo priimtą įstatymą, padidintų konfrontaciją rytinėje Ukrainoje ir pakenktų taikos pastangoms.

„Akivaizdu, kad žinomų Ukrainos politinių grupių bandymai atšaukti arba pakeisti (įstatymo) esmę, sugrąžins konfrontaciją pietryčiuose, sužlugdys tarptautinės bendruomenės ir pačioje šalyje sveikai mastančių politikų pastangas normalizuoti padėtį“, – nurodoma pareiškime.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeRusijaseparatistairusakalbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP.RU

KLP.RU portretas
Kryma laimejome,laimesime ir Ukraina. O amerikosai su savo pedrilomis tegul tusinasi Lietuvoje.Cia labai daug norinciu ju uzpakalius bucioti.

RUSAS

RUSAS portretas
Tik labai kvailas nesupranta kad as rasau ne apie visus zydus o apie zydus kurie valdo ukraina

To rusas A.E.

To rusas A.E. portretas
Tavo dievinamas Zirinovskis irgi yra zydas!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių