Rusija uždraudė mėsos importą ir iš Moldovos

  • Teksto dydis:

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) uždraudė bet kokios mėsos ir jos produktų importą iš Moldovos.

Nuo spalio 27 dienos įsigaliosiantis draudimas motyvuotas tuo, kad iš Moldovos tiekiama mėsa ir jos produktai neatitinka Rusijoje galiojančių kokybės bei vartojimo saugumo reikalavimų.

„Mūsų inspektoriai patikrino Moldovos perdirbimo įmones dėl jų produkcijos atitikimo Muitų sąjungoje galiojantiems reikalavimams. Išvados nepalankios“, – pareiškė „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas, kurį cituoja Rusijos žiniasklaida.

Rugpjūčio pradžioje Rusija vieneriems metams uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas dėl numanomos paramos Ukrainos prorusiškiems separatistams bei Krymo aneksijos.

Rusijos rinka užsivėrė ir į Vakarus atsisukusios Ukrainos faktiškai visų rūšių maisto produktų gamintojams.

Prekybos barjerų efektyvumą pajuto ir pati jų kūrėja – Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas praėjusios savaitės pabaigoje pripažino, jog jo šalis negali apsieiti be mėsos importo, nes kainos dėl nepakankamos pasiūlos „įsisiautė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam na na

tam na na portretas
Ne Rusija kritikuok,runkeli,pas save reikia ziureti.Mesos Rusijoj ir savos ustenka O kodel lietuvoj zmones tukstanciais kariasi is dideles laimes turbut ar demokratijos per daug Lietuviai-samagono ir virves vergai Pakaruokliu tauta ir jokia partija nepadeda Turbut ir taip turtingai gyveni,kvailas runkeli

NA NA

NA  NA portretas
kam kariaujančiai rusijos valstybei , importuoti mėsa ,kai mėsos kalnai , mėtosi po visą rusiją ,kam , rusijai ,grobti svętimas žemes , kai savų nesugeba apdirbti ,ogi , mums saulės nereikia ,mums partija šviečia ir duonos nereikia ,tik darbą mums duok ,komunizmo vergai keliasi ,,,,sėkmės ,kai nieko neturi ,tai ir nereikia nieko,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių